Arda Turan ve Gael Clichy’nin kırmızı kart görmeleri gerektiğini iddia ettiler. Hem Pereira, hem Ekuban hem de Abdülkadir hem Clichy’nin, hem de Arda’nın kesinlikle atılması gerektiğinin altını çizdişer. Bu arada Halil Umut Meler'e Trabzon havalimanında bir taraftar güvenlik kontrolü sırasında ağır hakaretler edip, ''hep böyle başın önde gidersin'' diyerek tepki gösterdi. 

''Sarı kart gördüğüm pozisyon canımı acıttı''
Ayak tarak kemiği kırılan ve 6-8 hafta sahalardan uzak kalacak olan Portekizli sağ bek hastanede, ''Adam (Arda Turan) ayak tarak kemiğimi kırdı. Sarı kart bile çıkmadı. Dünyanın her yerinde buna kırmızı kart çıkar. Sarı kart gördüğüm pozisyon ise canımı acıttı. Çünkü dirsek yedim. Burnum kanadı. Hakemden sarı kart beklerken sarı kart yedim'' dedi.

Ekuban: Arda ve Clichy atılmalıydı
Joao Pereira gibi Başakşehir maçını sakatlanarak tamamlayan Caleb Ekuban da hem Arda’ya hem de Clichy’ye isyan etti. Nijeryalı golcü ''kafayı vuracağım artık… rakip (Clichy) kafa vurmaya değil bana faul yapmaya gedi. Sadece penaltı değil yüzde 100’lük pozisyonu engelledi. Kırmızı kartla atılmalıydı. Diğer pozisyon ise o kadar netki. Rakip (Arda) beni kucaklıyor. Topa doğru atıyor, topta bana çarpıp gol oluyor. Nasıl faul verilmez?'' dedi. 

Abdülkadir Ömür'ün isyanı
Başakşehir maçından sonra Arda Turan ve Gael Clichy’ye isyan eden bir başka isim de Abdülakdir Ömür oldu. Genç oyuncu, ''Arda abi ayağıma basıyor. Bence kırmızı kart olması gereken çok net bir pozisyon. Aynı pozisyonda Arda abinin hareketi yetmez gibi yabancı oyuncu da (Clichy) baldırıma vuruyor'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi