Geçen sezon Türk futboluna Yusuf Yazıcı’yı kazandıran Ersun Yanal’ın yeni gözdesi Abdulkadir Ömür. Geleneksel ''Golden Boy'' ödülünde 180 milyon Euro’luk Kylian Mbappe ile 45 milyon Euro’luk Ramadan Sobhi’ye rakip olan Abdulkadir için Yusuf, ''Abdulkadir Ömür inanılmaz futbolcu. Benden beş kat daha yetenekli. Oynadığında herkes onu konuşacak'' sözlerini kullanmıştı.

Abdülkadir'in gözyaşları korkuttu
Yanal devre arasında oyuna almadan önce Abdülkadir Ömür’e, ''Senin yeteneğinin herkes farkında. İdmanda nasıl performans gösteriyorsan burada da aynısını yap. Bize katkı sağlayacaksın'' ifadelerini kullandı.

Maçtan sonra ise ilginç bir olay yaşandı. Abdulkadir’in ağladığını gören takım arkadaşları ne olduğunu anlamaya çalıştı. Gerçeği öğrendiklerinde ise rahatladılar. Çünkü genç oyuncu maç biter bitmez annesi tarafından tebrik için aranınca göz yaşlarını tutamadı.

Abdulkadir Ömür: Yusuf abiyle bugünü hayal ediyorduk
Yusuf ile Abdulkadir’in birlikteliği altyapıdan geliyor. Abdulkadir o dönemi anlatırken, ''Kadroya giremediğimizde hep düşünüyorduk. Aynı anda forma giymeyi hayal ediyorduk. Bu akşam çok mutlu olduk. Bunu da birbirimize sarılarak belli ettik'' demişti. 1999 doğumlu Abdulkadir, 45 dakikada 4 kilit pasla sahanın lideri oldu, 4 orta, 1 asist ve %89,3 ile pas yaptı.

Editör: Haber Merkezi