Avrupa’da aldığı başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartan Trabzonspor için hiç kuşkusuz Yeni Malatya karşılaşması zor geçeceğini önceden kestirebiliyorduk. Nitekim öyle oldu. İlk dakikalarda konuk takım geriye yaslanarak kontra ataklarla tehlikeli olmaya çalışırken Trabzonspor’da çilingir görevini üstlenen ayağın ortaya çıkmaması işi zorlaştırdı.

Özellikle Karaman’ın çok güvendiği Nwakaeme’nin beklenen performansından uzak görüntü sergilemesi Bordo-Mavililer’in hanesine eksi puan olarak yazıldı. Her ne kadar Sosa’nın önü zorlaması Abdülkadir Ömür’ün kişisel çabalarıyla Yeni Malatya kalesinde varlığını hissettirmeye çalışsa da Trabzonspor iyi kapanan Malatyaspor savunmasını bir türlü aşamadı. Taaki Sosa’nın harika asistine Abdülkadir Ömür’ün şık kafa golüyle cevap verene kadar.

Bundan sonra Trabzonspor için işler istediği gibi gitti. Kendi kabuğundan çıkan Malatya artık açık vermeye başladı. Ancak ben dün akşamın iki oyuncusunun Trabzonspor için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Abdülkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür. Bu ikili bana bir zamanlar Barcelona’da hayranlıkla takip ettiğimiz Andrés Iniesta ile Lionel Messi ikilisini anımsatıyor. Her maçta iki futbolcu, oyununun üzerine koyarak büyüyor. İnanıyorum ki bu ikiliyi benim gibi izleyenlerde büyük keyif alıyordur. Çünkü doğru zamanda doğru işler yapıyorlar. Böyle giderseler Trabzonspor her yönden kazançlı çıkacaktır. Sezon sonunu dahi beklemeden ara transfer döneminde hem taliplileri yönünden, satılmaması halinde ise takıma katkı sunmaları konusunda Trabzonspor kazançlı çıkacaktır. Trabzonspor’un elinde iki elmas var ve değerleri gittikçe artıyor. Tebrikler çocuklar. Birde aslan payını dün akşam ki performansıyla Hüseyin Türkmen’e verelim. Böyle devam et çocuk. Trabzonsporlular seninle gurur duymaya devam edecektir.

Sonuçta Trabzonspor önemli bir galibiyete imza attı. Çok aman aman bir futbol ortaya koymadı Bordo-Mavililer. Onu da yorgunluğa verelim. Ama görüntü ise zirveye ışık çakılacağı yönünde. Herkesin beklentisi de bu olsa gerek. Birde bu takıma Daniel Sturrdige gelecek. Varsın gerisini artık rakipler düşünsün.