Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Basketbol Kulübü ile yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Ağaoğlu, "Yanılmıyorsam 2010 veya 2008’de olabilir. O yıllarda Trabzonspor yönetim kurulu kararıyla isim hakkı verilmiş. İdari ve mali olarak bizimle hiç bir bağı olmayan yapı. İsim Hakkı verilmiş. 

HİÇBİR KARŞILIĞI YOK
Geldiğimizde gördüğümüz şeylerden birisi, Trabzonspor Kulübünden 10 milyon veya 11 milyon Basketbol Kulübüne gidiyor. Bunun hiç bir karşılığı yok. Ne yönetim kurulu kararı ve ne sponsorluk. Dolasıyla bizde açık görünüyor. Haciz değil.. Acite etmesinler. Oraya bir şey gönderildi, bu parayı ödeyin. Refüze edildi. O ihtarname, noter kanalıyla gönderildi. Kime haciz gönderdik, göstersinler. Ya da ödemiyorum, bu sponsorluktur, o dur, budur, bir şey söyle.

HER KURUŞUNDA TARAFTARIN HAKKI VAR
Buradaki her kuruş parada bu kulübün taraftarın hakkı var. Nedir bu para? Bunun adını koyun. Trabzonspor kulübünde yönetim kurulu kararı yok. Bu para oraya gönderildi. Hiç bir kaydı yok. Verin diyoruz, o bize sponsorluk. Tamam sponsorluk anlaşmasını gönderin koyalım dosyaya... Yapılması gereken şeydir ama usul hatası var. Kabul ediyorum. Farklı şekilde yapılabilirdi.

KULÜBÜ BU DURUMA DÜŞÜRMEYİN
Bu marka benim markam. Trabzonspor... Bu bir marka. Bu bir değer. Trabzonspor’un oyuncuları parayı alamadıkları için sahaya çıkmadı dediklerinde ne düşünürsün? Benim markamı satıyorum. Ben Trabzonspor markasını satıp göğüs reklamı alıyorum. Hisse senetlerim borsada işlem görüyor. Ama ben bunu idaresinin müdahil değilim, bütçesine müdahil değilim. O zaman isim hakkını doğru dürüst kullan kulübü bu duruma düşürmeyin. Bu sıkıntıları da yaşamayalım"
ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi