Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, son olarak Liverpool forması giyen İngiliz golcü Daniel Sturridge'in transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sturridge transferinin uzamasıyla ilgili nedenleri anlatan Ağoğlu “Finansal konularda aramızda farklılıklar vardı ama Ailenin Trabzon ve Trabzonspor hakkında hiç bilgisi de yoktu. Yurt dışında bilinçli olarak 'Türkiye'ye zorunda değilseniz gitmeyin, güvenli değil' tarzında bir algı oluşturuluyor. Bunlar da transferi zorlaştıran şeyler.

Şu anda İngiltere ve Avrupa'nın gözü Trabzonspor'da ve Sturridge'de. Özellikle mümkün olduğunca 'Gitmeyin' diyenlere bu transferin ardından 'Sturridge gitti ama' diye cevap verilecektir. Bu algının kırılması için önemli bir transfer. Reklam karşılığı değeri diye bir şey vardır. Bunu bağımsız bir firmaya yaptırsınlar görelim. Yani ne kadar para verirseniz Trabzon ve Trabzonspor bu kadar Avrupa'da ve Dünya'da gündemde kalabilirdi? Bu transferin turizme de katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

HAYRAN KALDILAR
Ahmet Ağaoğlu “Sturridge’nin kız arkadaşı ülkenin güzelliğini, Trabzon'un güzelliğini fark etti. 'Bu algıyı kırmalısınız, sizin ülkeniz yurt dışında çok farklı tanıtılıyor' dedi. Annesi ve amcası da ülkeye hayran kaldı” ifadelerini kulllandı.

YOK ÖYLE BİR YAMA!
Trabzonspor’da Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Tottenham'da kadroda düşünmediği Victor Wanyama'nın transferini düşünmediklerini açıkladı. Ağaoğlu, “İngiltere'den başka transfer var mı?” sorusuna “Yeni biri çıkmış, kim o?” sözleriyle yanıt verdi. Gazetelerde çıkan ismin Wanyama olduğunun hatırlatılması üzerine Ağaoğlu “Ne yama? Yok abi, öyle bir yama” diyerek yanıtladı.

BU SKOR TURU GETİRİR
Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu, AEK karşısında alınan 3-1’lik galibiyetin ardından ise şöyle konuştu: “İyiydik. Rakibi baskı altında tuttuk. Özellikle ikinci yarıda. Skor gelince maç rahatladı. AEK daha lig maçı oynamamış. Güzel turu getirecek bir skor. Ama oynamadan hiçbir maç kazanılmıyor. Avantajlıyız. UEFA Avrupa ligi bizim için önemliydi. Trabzon’daki maçı da geçip iyi bir grupta Avrupa’da yolumuza devam ederiz. Allah inşallah Şampiyonlar ligini de nasip eder” dedi.

Editör: Haber Merkezi