Trabzonspor’da hafta sonu gerçekleşecek olan seçimli Olağan Genel Kurul öncesi mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu, yeni yönetim kurulu listesini divana sundu. Seçim öncesi yönetim kurulu bir ilke imza atarak, genel kurulda onaylanan borcun yüzde 10’unu aşan harcamalardan sorumlu olmayı kabul etti. Ağaoğlu, yeni yönetim listesine Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yanı sıra, Faruk Kanca, Mesut Çağlar Bozoğlu, Cahit Erdem ve Zeyyat Kafkas ile yedek üye Onur Sağır’ı yazmadı.

Genel kurul öncesi camiada adları yeni listede yer alacağı belirtilen Nevzat Aydın, Yusuf Ziya Yılmaz ve Mustafa Beyazlı gibi isimler ise listeye giremedi. Ağaoğlu’na bu isimlerin yanı sıra camianın dinamiklerinden birçok ismin önerildiği fakat kendisinin dayatmayı kabul etmediği öğrenildi. Bordo-Mavili kulübün başkanı yeni listeye Ahmet Fikret Gökhan, Yusuf Hayırlıoğlu, Yaşar Kibar Güven, Sertaç Güven ve Eda Lermi Zorer isimlerini yazdı.

Ağaoğlu'nun yeni yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
Asil Üyeler: Ahmet Ağoğlu, Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu, Emin Kahraman, Müminhan Bilgin, Önder Bülbüloğlu, Haluk Şahin, Özer Bayraktar, Yalçın Orhan, Ahmet Fikret Gökhan, Serdar Ekrem Şirin, Yusuf Hayırlıoğlu, Kibar Güven, Sertaç Güven.

Yedek Üyeler: Zafer Göktaş, Kemal Ertürk, Dursun Ali Sakarya, Tuncay Uzunal, Lokman Sadıklar, Eda Lermi Zorer, İbrahim Şahinkaya.

Asbaşkan Alp oluyor
Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu’nun yeni yönetim listesine almadığı Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yerine kimi yazacağı çok merak ediliyordu. Uzun süre asbaşkanlık için bir çok isim dillendirilirken son karar Mehmet Yiğit Alp oldu. Ancak Alp’in İstanbul’da ikamet etmesi sıkıntı oldu. Bordo-Mavililer’in bu işe farklı bir çözüm bulacağı ve kulübe CEO atanabileceği öğrenildi. Ahmet Ağaoğlu’nun asbaşkanlığı Trabzon dışına taşıması ise ayrıca bir tartışma konusu oluşturdu.

Tek liste halinde seçime gidilecek
Divan Başkanı Ali Sürmen liste tesliminin ardından yaptığı açıklamada, genel kurul öncesi müracaatların sona erdiğini ve tek liste halinde seçime gidileceğini söyledi. Sürmen, “Bize yapılan müracaatlar neticesinde sayın başkan Ahmet Ağaoğlu’nun hazırladığı liste dışında başka bir müracaat yoktur. Sadece Müze ve Arşiv Kurulu için iki liste yarışacak diğer organlar tek liste ile seçime girecektir. Camia için hayırlı uğurlu olmasını dileriz” dedi.

Taahhütname imzaladı
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu adına Divan Başkanlık Kurulu’nda bir ilke imza atarak taahhütname imzaladı. Derneğin tüzüğüne aykırı olarak ve özellikle dernek Genel Kurulundan yetki almadan, eski borçların ödenmesi hususu hariç olmak üzere, şirketin bütçesinin %10’nunu aşan harcamalar yapmayacağımı ve aksi halde mal varlığı ile şahsen sorumlu olacağının kabul edildiği taahhütnameyi imzalayan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Bu kulüp ve Türk futbol tarihinde bir ilk” ifadelerini kullandı.

8 ay bizim için kolay geçmedi
Başkan Ahmet Ağaoğlu, liste tesliminden sonra yaptığı açıklamada, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Ben ve arkadaşlarım ağır bir yükü üstlendik. Ne olursa olsun kulübümüze yakışır, kulübümüzün sıkıntısını kendi sıkıntımızın önünde tutarak, ciddi uğraş vererek bugüne kadar geldik. 8 aylık süreç gerçekten o kadar kolay geçen bir süreç değildi. Listemize katılan 4 arkadaşımız var. Özer Bayraktar arkadaşımız da yedek listeden asil listeye dahil oldu” dedi.

Ağaoğlu, aldıkları bayrağı görev bilinci içerisinde en iyi noktalara taşımak için çalışacaklarını ifade ederek, “Başkanlık, asbaşkanlık gibi hiçbirimiz unvan peşinde olmadan camianın bize yüklemiş olduğu bu ağır sorumluğu yerine getirmek için çaba sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Süreç içerisinde birçok eleştiri ile karşılaştık. Eleştiriler ve tenkitler bir gerçeğe istinat ediyorsa onun söyleneceği yer genel kuruldur. Büyük camialara yakışan budur” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi