Türkiye Kupası'nı kazanan Akhisarspor'un şampiyonluğunda eski Trabzonsporlu oyuncular büyük rol oynadı. Ege ekibinin Diyarbakır'daki finalde sahaya çıkan ilk 11'inde daha önce bordo-mavili takımda oynayan 4 futbolcu görev yaparken, yedek kulübesinde de 3 eski Trabzonsporlu isim yer aldı. 90 dakika oynayan eski Trabzonlu Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa, 3-2'lik Fenerbahçe zaferinde defansın kilit isimleri olurken, kaleci Fatih başarılı kurtarışları ile maça damga vurdu. Soner Aydoğdu da orta sahada etkili bir oyun sergiledi.

Gol kralı Rodallega 
ZİRAAT Türkiye Kupası'nda gol krallığını 8 golle Trabzonsporlu Hugo Rodallega kazandı. TM Akhisarspor'un zaferiyle sonuçlanan 56. kupaya son 16 Turu'nda veda eden bordo- mavili takımın Kolombiyalı forvet oyuncusu oynadığı 5 maçta 8 gol kaydetti. Kupada toplamda 423 dakika forma giyen Rodallega ayrıca 1 de asist gerçekleştirdi.

Ağaoğlu kutladı 
BAŞKAN Ahmet Ağaoğlu, Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor'a kutlama mesajı gönderdi. Ağaoğlu, "2017-2018 Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanızdan ötürü yönetim kurulunuz, teknik heyet ve futbolcu kadronuzu kutlar, gelecek yıl ülkemizi temsil edeceğiniz UEFA Avrupa Ligi'nde başarılar dilerim" dedi.

KADİR 80'DE GİRDİ, HENRİQUE&OLCAN DA KULÜBEDEYDİ 
AKHİSARSPOR'DA yedek soyunan Trabzonspor patentli Kadir Keleş de 80. dakikada oyuna dahil oldu. Paulo Henrique ve Olcan Adın ise maçı kulübede tamamladılar.

Kıymetleri bilinmedi
Trabzonspor alt yapısında yetişen Mustafa Yumlu, Ocak 2017'de takasla Akhisar'a verilmişti. 30 yaşındaki stoper bu sezon müthiş performansı ile parmak ısırtıyor. Kaleci Fatih de Trabzon'un kıymetini bilemediği isimlerden.

Editör: Haber Merkezi