SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Akyazı’da deniz doldurularak yapılan stadyumda göçük oluştu. Daha önce de benzer sıkıntılar yaşanmış, stadyumun duvarlarında ve çatısında çatlamalar meydana gelmişti. Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Osman Bektaş, “Akyazı’daki tesislerde dolgunun farklı oturmasından dolayı açık alanda ve bina içerisinde kırılma ve açılmalar oluşmakta. Aynı deformasyonların yeniden oluşması farklı oturmanın devam ettiğini gösterir” açıklamasında bulundu.

ORADAKİ DURUM SIKINTILI
Prof. Dr. Bektaş, “Oturmalar ve deformasyon devam ederse orta ve ağır hasar durumlarına geçiş söz konusu olur. Zemini fore kazıklar üzerine kurup sıkıntı olmayacağını iddia edenler bugün bu tablo ile karşı karşıyalar. Bu normal bir oturma olsa sıkıntı olmaz ancak, biz bunu farklı oturma olarak yorumluyoruz. Dolayısıyla durum sıkıntılı. Uydu verilerine göre de Akyazı’da zeminin kuzeyi yılda 25mm kadar çökerken güney tarafı ise 15mm kadar yükselmekte” dedi.

BiRiLERi YiNE KAZANACAK!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise, “Oranın böyle olacağını önceden sezdik ve defalarca dile getirdik. Uzmanlar da sıkıntıyı gündeme getirdi ancak kimse dinlemedi. Aynı para ile yeniden güçlendirme ihalesi yapılır, birileri yeniden para kazanır” diye konuştu.

GERÇEK PARA SAHTE İŞ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu da, “Orada yapılan dolguda, bilime ve gerçekliğe değer verip uyarıları ciddiye almadılar. Yine milletin parasının çarçur edildiği gözler önüne serildi. Kaliteden ziyade makyajlı iş yapıp Trabzonluyu kandırdılar. Şehir Hastanesi ve Gülcemal için de aynı şeyleri söylemek mümkün” dedi.

Editör: Haber Merkezi