Geçtiğimiz sezon Süper Lig devi Trabzonspor ile gösterdiği performans ile devleri peşine takan Alexander Sörloth'un yeni takımı belli oluyor. Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberinde menajeriyle birlikte Almanya’da bulunan oyuncunun transferinin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

24 yaşındaki oyuncunun bugün Leipzig havalimanı yakınındaki bir hastanede sağlık muayenesinden geçirileceği ifade edilmişti. Haberde Sörloth’un Chelsea’ye transfer olan Timo Werner'ın boşluğunu doldurmasının beklendiği de aktarılmıştı. 

Bilindiği üzere Sörloth, milli takım arasının ardından Türkiye'ye dönmemiş ve Trabzonspor kulübü de tespitte bulunarak cezai işlemlerin devreye sokulacağını aktarılmıştı. Alman medyası bir haftadan bu yana Sörloth'un Leipzig ile kesin anlaşmaya vardığını yazıyordu.

Transferin resmiyet kazanması halinde transfer bedelinin yarısını Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran Crystal Palace yarısını ise Trabzonspor alacak. Trabzonspor Norveçli golcüyü geçtiğimiz sezon 375 milyor kiralama ve 2 yıl sonunda 6 milyon Euro satın alma opsiyonu ile kadrosuna dahil etmişti. 

rabzonspor’dan ayrılarak RB Leipzig’e katılması beklenen Alexander Sörloth transferinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Almanya’da bugün sağlık kontrolüne girmesi beklenen Sörloth’ta ani bir iptal meydana geldi. Norveç Milli Takımı’nın eski forveti Jan Aage Fjortoft, ilk olarak 26 yaşındaki yıldızın sağlık kontrolünden geçeceğini duyurdu. 

Ancak aynı isim daha sonra Sörloth’un sağlık kontrolünün birden bire iptal edildiğini açıkladı. Normal şartlarda Almanya saati ile 14.00’da Leipzig’deki Helios Klinik’te kontrolden geçmesi beklenen Norveçli oyuncunun programının durdurulduğu ve bugün için sağlık testinin iptal edildiğini aktardı. 

RB Leipzig, Sörloth transferi için Crystal Palace ve Trabzonspor’a 24 milyon euro önermişti. Şu anda görüşmelerin bonservis sahibi Crystal Palace ve futbolcuyu kiralık oynatan Trabzonspor arasında sonlanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi