Antalya'da düzenlenen Spor Toto Gelişim Ligi Elit U16 kategorisi finallerinde Trabzonspor, Bursaspor, Osmanlıspor ve Beşiktaş ile A Grubu’nda yer aldı. İlk maçında Bursaspor’la 0-0 berabere kalan Fırtına, ikinci maçında Osmanlıspor’u 2-0, son maçında ise Beşiktaş’ı 1-0 yendi. Bursa ile 7 puanla ilk iki sırayı paylaşan Bordo-Mavililer, averajda rakibinin gerisinde kalınca finale çıkma şansını kaybetti.

Diğer grubu ikinci sırada tamamlayan Altınordu ile 3- 4.’lük maçına çıkan Trabzonspor, Yaşar Kemal Uğurlu’nun yönettiği maçı 2-0 kazanarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Oynadığı 4 maçta da kalesinde gol yemeyen ve 3 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Bordo-Mavililer, büyük alkış aldı. Öte yandan Bursaspor ile Antalyaspor arasında oynanan final maçını ise 3-2’lik skorla Bursaspor kazandı.

Trabzonspor U16 Takımı Teknik Sorumlusu Selçuk Sürmeneli, grup maçlarında averaj sonucunda finali kaçırdıklarını ifade ederken, “Bahane değil ama ilk maçta yorgunduk çünkü gece gelmiştik otele. Bütün maçlarımızda etkili olan taraf bizdik. Ancak çok gol kaçırdık. Yenilmeden, hatta gol dahi yemeden üçüncü olduk. Tüm teknik ekibimi ve oyuncularımı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi