USTA’NIN İLK TRANSFERLERİ İŞE YARAMADI

Trabzonspor son yıllarda yaptığı transferlerde bir türlü aradığı nitelikteki oyuncuları kadrosuna katma başarısını gösteremezken, özellikle ara transfer dönemlerinin adeta kurtuluş için bir reçete sunacağı düşüncesi egemen oldu. Oysa Bordo-Mavili kulübün son 10 yıllık ara transferleri ele alındığında çok az oyuncunun başarılı olduğu, oysa büyük bölümünün tam bir hayal kırıklığına neden olduğu ortaya çıktı. Trabzonspor başkanlık görevini üstlenen Muharrem Usta, geçen ara transferde Gaziantepspor kulübünden Muhammet Demir, Akhisar Belediyespor’dan da Güray Vural’ı renklerine bağladı. Ancak bu futbolcular, performanslarıyla bir türlü istenilen seviyede görüntü vermedi ve hayal kırıklığına sebep olunca gönderildiler. Bordo-Mavili kulüp ara transferlerde büyük kurtarıcı niteliğinde çok sayıda oyuncu kadrosuna kattı. Bu futbolcuların takımı ateşlemesi beklendi.

BURAK, STEPANOV VE BİR BİRKAÇ İSİM DAHA!...

Son 10 yılın ara transferlerinde alınan isimler arasında Burak Yılmaz, Milan Stepanov takıma katkısı olan futbolculardı. Bunlara biraz da Olcan Adın, Özer Hurmacı, Aleksandru Borceanu eşlik etti. Büyük umutlarla ve önemli paralar ödenerek transfer edilen futbolcuların büyük bölümü problemli çıktı. Ne alınırken kar edilebildi, ne oynarken, takıma katkı sağlayabildi, ne de satılırken para kazanılabildi. Hatta birçoğu sorunlu olarak ve üste para ödenerek gönderilmek zorunda kalındı. Başkan Muharrem Usta da bu ara transfer döneminde kadroya Olcay Şahan, Emmanuel Mas, Joao Perreira, Hugo Rodallega ve Carl Medjani’yi kattı. Bu isimler arasında Mas, Perreira ve Olcay şu ana kadar takıma katkıda bulundular. Olcay hücum bölgesinde etkili olurken, Perreira ve Mas ise savunmaya hareket getirdiler, takım daha az gol yemeye başladı.

3 İSİM ŞU ANA KADAR KATKILI OYUN OYNADI

Büyük umutlarla gol ayağı olarak alınan Hugo Rodallega ve daha önce de Bordo-Mavi formayı giyen Cezayirli orta saha Carl Medjani ise daha çok yedek soyundu. Ara transferde alınan 5 ismin bundan sonrasında nasıl performans gösterecekleri merak ediliyor. Ancak şu ana kadar gösterdikleri performansı görenler, “Bugüne kadar ara transferler Trabzonspor’a cefa çektirdi. Bu kez alınanların sefası sürülür mü?” şeklinde bir yorumu da beraberinde getirdi. Kısa süreç içinde ara transferde alınan özellikle 3 ismin takımın gücünü artırması sevinçle karşılanırken, Hugo Rodallega ise  Alanyaspor  maçında  kaçırdığı mutlak gollere rağmen yararlı olacağının sinyallerini verdi.Bu arada hem yönetim, hem de teknik kadro yeni katılan isimlerden bir hayli umutlu gözükürken, gelecek sezon bunlarla birlikte zirveye oynayacaklarını ifade ettiler.

İŞTE SON 10 YILDA ARA DÖNEMDEKİ TRANSFERLER

Bordo-Mavili kulübün son 10 yılı baz alındığında ise 2005-2006 sezonundan itibaren ara transferlerde şu futbolcular takıma katıldı: Ömer Rıza (Denizlispor), Adrian Djokaj (Kızılyıldız), Milan Stepanov (Woyvadine), Ferhat Çökmüş (Yong Boys), Erdinç Yavuz (Sakaryaspor), Tolga Seyhan (Shaktar Donetsk), Ahmet Şahin (İstanbul Büyküşehir Belediyespor), Frederick Risp (Gençlerbirliği), Ayman Abdelaziz( Gençlerbirliği), Faty Paty (İnter Star), Alanzinho (Stabaeck), Burak Yılmaz (Fenerbahçe), Teofilo Gutierrez (Atletico Juniors), Murat Tosun (Ankaraspor), Sezer Badur (Sivasspor), Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Piotr Brozek, Pawel Brozek (Wisla Krakov), Olcan Adın (Gazianntepspr), Özer Murmacı, Şahin Aygünş (Kasımpaşa), Alexandru Borceanu (Steau Bükres), Erkan Zengin, Aytaç Kara (Eskişehirspor), Hakan Arıkan (Kayserispor), Uğur Demirok (Akhisar Belediyespor), Olcay Şahan (Beşiktaş), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Hugo Rodallega (Akhisar Belediyespor), Joao Perreira (Sporting Lizbon), Carl Medjani (Leganes)

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi