TRABZONSPOR’DA TARİH YAZMIŞTI

Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Trabzonspor 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Liginde gruplar öncesinde Dery City takımını  4-2 ve 3-0’ Kukaisi takımını 2-0 ve 3-1’lik, skorlarla yenerken, Dinamo Minsk ile 0-0 berabere kalıp, 1-0 yenerek adını gruplara yazdırmıştı. Gruplarda ise Lazio ile 3-3 ve 0-0 berabere kalan Trabzonspor, Legia Warşova’yı iki maçta da 2-0 yenmiş, Apoel Limasol’u ise 2-1c ve 4-2 yenmeyi başarmıştı. Trabzonspor, Akçay yönetiminde rakip filelere 23 gol bırakmış, kendi kalesinde sadece 7 gol görürken, 9 galibiyet, 3 beraberlikle 30 puan toplamıştı. Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Trabzonspor Avrupa arenasında hiç mağlup olmamış, elde ettiği başarılarla birlikte alkışlanmıştı. Akçay gittikten sonra Bordo-Mavililer Juvensus’a iki maçta da yenilerek elenmişti.

OSMANLI DA GRUP LİDERİ OLARAK ÇIKTI

Geçen sezon elde ettiği başarılarla birlikte Osmanlıspor’u UEFA Avrupa Ligine katan Mustafa Reşit Akçay’ın bu kez çuvallaması bekleniyordu. Avrupa tecrübesi hiç olmayan Ankara temsilcisi grup öncesi aşamadı ZZibru Chisinou takımını 5-0 yenip, 2-2 berabere kalarak tur atlarken, daha sonra Kalja Nömme ekibini 1-0 ve 2-0’lık skorlarla saf dışı bıraktı. Midtjyland takımını da 1-0 ve 2-0 yenen Osmanlıspor böylece üç takımı da eleyerek gruplara kaldı. Gruplara İsviçre takımı Zürich’e 2-1 yenilerek başlayan Başkent ekibi bu ekibi son maçta 2-0 mağlup etti. İspanyol ekibi Villareal’le 2-2 berabere kalıp, 2-1 mağlup eden Osmanlıspor Akçay yönetiminde Romenlerin önemli kulübü olan Steau Bükreş’i de 2-0 ve 2-1 yenerek lider olarak gruptan çıkmayı başardı ve Türkiye’nin haklı gururu oldu

24 MAÇTA 17 GALİBİYET, 47 GOL, 57 PUAN!

Mustafa Reşit Akçay’ın Avrupa krallığı Olimpiakos karşısında son buldu. İlk maçı deplasmanda golsüz berabere bitiren Ankara temsilcisi, ikinci maçta hiç beklenmedik bir şekilde kendi evinde rakibine 3-0 yenilerek elendi. Yine de Akçay önderliğindeki Osmanlıspor, Avrupa arenasında ilk kez yer alırken, 14 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle harika bir performans sergiledi. Akçay’ın ekibi rakip fileleri 24 kez havalandırdı, sadece 11-0 gol yedi ve toplamda 28 puan topladı. Böylece Mustafa Reşit Akçay Avrupa Kupalarında toplam 26 maçta iki takım yönetti. Bu maçlardan 17 galibiyet, 2 yenilgi, 7 beraberlikle ayrıldı. Akçay’ın çalıştırdığı takımlar rakip fileleri 47 kez havalandırdı, kendi kalesinde 17 gol göndü ve toplam 58 puanla Türkiye’ye puan açısından büyük katkı sundu.

sonnokta gazetesi / özel haber

Editör: Haber Merkezi