Kayserispor ilk 15 dakika takım boyunu kısaltıp, defans orta saha ve forvet hattını birbirine yakın oynatarak Trabzonspor'u kalesinden uzak tutmaya çalıştı. Yakın markaj ve rakibin yüzünü çevirmeden oynamak düşüncesi Sosa’nın frikik ve arkasından Yusuf’un golleriyle maç öncesi planların pratikte işe yaramadığını gösterdi.

Gollerden sonra Kayserispor’un ofansa çıkma düşüncesi Trabzonspor'da ise skorun rehaveti, yanlış defans paylaşımıyla birleşince skor 2-1 oldu.

İkinci yarı konuk takımın baskısıyla başladı ve Trabzonspor oyun kurmakta zorlandı. Özellikle defanstaki alan-adam paylaşımındaki yerleşim hataları ve kenar ortalarında rakibe uzak oynamalarındaki yanlışlar devam ediyor.

Yenilen ikinci golde stoper Hosseini bırakın topa vurmayı rakibi rahatsız bile etmedi. Forvet oyuncularının etkisiz oyunları, topu ileride tutamamaları hucüma destek verecek oyuncuların koşu mesafelerini uzattı ve ataklara çok oyuncuyla destek verilemedi. Trabzonspor'un ileri uçtaki oyuncuları kaptırılan topları takip etmemeleri nedeniyle oyun yükünü tamamen defansın üzerine yıktı. Orta sahanın direnci azaldı. Süper yetenek Abdülkadir Ömür dün maçı çeviren adam oldu hem attı hem attırdı.

Sonuç olarak dört gollü güzel bir galibiyet oldu.