Sosa ve Onazi gibi iki önemli oyuncundan yoksunsunuz, bir de üstüne FIFA transfer yasağıyla seni cezalandırmış. Elinde kısıtlı kadroyla Süper Lig’de oyun disiplinine en sadık, yıldız oyuncuları kadrosunda barındıran Başakşehir karşısında galibiyet arıyorsunuz. Ne yalan söyleyeyim tüm bu olumsuzluklara rağmen zorlu maçı kazanacağımız umuduyla Akyazı’nın yolunu tuttum.

Maça iyi başlayan taraftı Trabzonspor. İlk 15-20 dakikalık bölümde Başakşehir’i baskı altına alan Bordo-Mavililer eğer bu dakikalarda bir gol bulabilseydi oyunun rengi şekli ve şemaili değişebilirdi. Bu baskıyı iyi savuşturan konuk takım sahaya iyi yayılarak önce oyuna dengeyi getirdi sonra ise kontrolü eline geçirdi.  Kimse kusura bakmasın. Kadro kalitesi olarak Trabzonspor’dan 3 gömlek daha üstün bir Başakşehir’e karşı bir yere kadar direnebilirsiniz. Hep söyledik boş alan bırakırsanız rakip sizi cezalandırır. Başakşehir’in elinde Visca, Arda ve Robinho gibi maçın seyrini her an değiştirebilecek nitelikte isimler mevcut. Nitekim hakem Halil Umut Meler’i bir kenara koyalım, Trabzonspor’un gecesini bu üçlü karartmadı mı? Sizin elinizde ise üvey evlat gibi sahada gezip duran orta alandan sağbeke savrulan bir  Kamil Ahmet var. Ne yaptığını bilmeden bir oyuncu maçın altında bu kadar ezilebilirdi. Trabzonspor’da düşünebiliyor musunuz kurtarıcı olarak henüz 19 yaşındaki Abdülkadir Ömür ve 21 yaşındaki Yusuf Yazıcı’ya çok ağır bir sorumluluk omuzlarına yükleniyor. Çünkü elde avuçta maçı çevirebilecek nitelikte oyuncu yok. Kenara bakıyorsunuz ismini cismini bilmediğimiz daha süper ligin kokusunu yeni yeni  içine çeken ve filizlenen genç oyuncular tüm tecrübesizliklerinin yüzüne yansımasıyla şaşkın bakışlarla maçı takip ediyor. Diğer tarafta ise Başakşehir’in kulübesinde oturan her oyuncu Trabzonspor’da rahat oynayabilecek kapasitede. Zaten maça 1-0 yenik başlıyorsunuz.

O yüzden Abdülkadir kötüymüş, Yusuf Yazıcı gole kadar sahada yokmuş hikayeleriyle suyu bulandırmayın kafaları boşu boşuna şişirmeyin. Trabzonspor ara transfer döneminde 3 nokta isimi kadrosuna katabilseydi  şimdi fark 9’a çıkmamış 3’e inmiş, şampiyonluk şarkıları söylüyor olabilirdik. Bu nedenle geçmiş yönetimlerin bu kulübün üzerine bıraktığı enkazın altından çıkmaya çalışıyoruz. Trabzonspor taraftarlarına küçükte olsa mutluluğu çok görenler, bu günah hepinizin. Arınamazsınız. Trabzonspor taraftarlarının ahını aldınız. Kendinizi soyutlayamazsınız.  Halil Umut Meler ise bataklıkta bir sinek ve mide bulandırmaktan başka bir işe yaramaz olduğunu dün gece bir kez daha bizlere gösterdi.