Bugün 3 Temmuz. Çalınan şampiyonluğumuzun 10.sezonu, sürecin 9.yılı. Bir şehrin umutlarının çalındığı ve Trabzonspor'a karşı yapıldığı herkesçe bilinen şikenin ortaya çıktığı gün…

Başta UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi olmak üzere onlarca verilen kesin yargı kararı ile mahkeme şike yapanları suçlu buldu. Onlarsa suçu çift kale maç yaptıkları, kulüplerine üye yaptıkları kişilere attı.

Ceza aldılar, hapiste yattılar, ülkemizi rezil ettiler, sonra 'kumpas' olduğunu öne sürüp yeniden yargılama talep ettiler.

2010-2011’de Fenerbahçe kulübünün başkanvekili, şimdi TFF başkanı olan Nihat Özdemir de şikeyi “Birçok ülkede böyle olaylar oldu, İtalya, İngiltere, Fransa'da oldu, Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık, o sezon 2010-11 sezonudur. 2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı” sözleriyle itiraf etti.

Biz inanıyoruz. Adalet bir gün tecelli edecek. Trabzonspor’umuzun tertemiz şampiyonluğu tescillenecek ve kupası müzesine gelecek. 3 Temmuz Trabzonspor’un onur mücadelesidir. 2010-2011 sezonunun 'tertemiz' şampiyonu Trabzonspor'dur.”

Editör: Haber Merkezi