Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu Fenerbahçe'nin ardından averaj farkıyla 82 puanla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor, bu dönemin ardından geçen 7 sezonda zirvenin uzağında kaldı. 2011-2012 sezonunu 3. tamamlayan bordo-mavililer, 2012-2013 sezonunu 9., 2013-2014 sezonunu 4., 2014-2015 sezonunu 5., 2015-2016 sezonunu 12., 2016-2017 sezonunu 6. ve son olarak da 2017-2018 sezonunu 5. sırada tamamladı. Teknik ve futbolcu kadrolarına yaptığı yatırımların karşılığını alamayan bordo-mavililerin borcu, 2010-2011 sezonunda 190 milyon TL seviyesindeyken, söz konusu dönemin ardından ise Trabzonspor, borcunu 930 Milyon TL'ye çıkardı. Arada 740 Milyon TL'lik bir fark bulunmasına rağmen Karadeniz ekibi, yapmış olduğu sportif yatırımının karşılığını alamadı ve ekonomik anlamda da kulüp dip yapma seviyesine geldi. 

Özkan Sümer mimar gibi çalışıyor 
Trabzonspor'un yaşadığı şampiyonlukların ikisinde imzası bulunan, bordo-mavili kulübün tribünlerinden gelen, futbolculuk, teknik adamlık ve başkanlık yapan efsane isim Özkan Sümer, uzun bir aranın ardından tekrar bordo-mavili kulüpte göreve başlayarak yeniden yapılanmanın başladığı Trabzonspor'da iyi bir takım imar etmeye çalışıyor. Genel koordinatörlük görevini sürdüren Sümer, futbolun patronu olurken, hem teknik manada hem de oyuncu anlamında yeni isimleri Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor. Özkan Sümer, yönetiminde liglerin bitmesiyle titiz bir çalışma içine giren bordo-mavililer, tecrübeli ve genç isimleri bir araya getirerek, sorun çıkaran değil, sorunların üstesinde gelebilecek karaktere sahip oyuncular takıma katılmasına özen gösteriyor. 

Güçlü ve dengeli bir takım bağı 
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ünal Karaman ile birlikte önemli bir yola giren bordo-mavili takım, gelecek sezondan itibaren güçlü ve dengeli bir takım bağı kurmayı hedefliyor. Bireysel yetenekleri içinde barındıran ama asla takım olgusundan vazgeçmeyen bir yapı oluşturmanın planlarını yapan Karadeniz ekibinde, Genel Koordinatör Özkan Sümer, takım içerisindeki eşit paylaşıma da büyük bir önem veriyor. Yıldız oyuncu, beklentisi yerine yıldız adayı oyuncuları kulüp bünyesine katmayı planlayan tecrübeli futbol adamı,yeni sezonda Teknik Direktör Ünal Karaman'ın da en büyük destekçisi olacak. 

Yönetimin çabası 
Futbolu, efsane isim Özkan Sümer ve başarılı teknik adam Ünal Karaman'a emanet eden yönetim kurulu, bu alanda yapılan çalışmalara büyük destek veriyor. Ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçilmesine rağmen, ödemelerde herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için yeni projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Mali yapıya büyük bir önem vermesine rağmen yarışmacı bir takım kurmayı da hedefleyen bordo-mavili kulüp, takımda kolej havası oluşması için büyük bir gayret sarf ediyor.

Editör: Haber Merkezi