SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Ekonomik olarak bataktaki Trabzonspor’un en büyük sorunu kuşkusuz bazı futbolcularla yapılan ve ödemesi mümkün olmayan yüksek ücretli sözleşmelerdir. Ve de Bordo-mavili yönetim bu futbolculardan feda talebinde bulunmuştur. ancak, bilebildiğimiz kadarıyla hiç biri de fedaya yanaşmamaktadır.

Bu konuda söyleyecek çok fazla bir şey de yoktur. Oyuncuya “Bize gel sana şu kadar vereyim” demişsin, o da gelmiş. ne bilir Trabzonspor’u, ne anlar Bordo-mavi sevgisinden! senin zorda olduğun çok mu umurunda? Ben profesyonelim, paramı isterim” mantığındalar ve kendi açılarından haklılar.

Asıl sıkıntı şurada ki, onlar profesyonel ama bu yıkıma sebep olanlar amatör! Hiç bilmedikleri, anlamadıkları transfer işine dalarak Trabzonspor’u iflasa sürüklediler. Hadi geçenler geçti diyelim, lakin sıkıntı yaratan mevcut oyunculara bu paralar karşılığı sözleşme imzalatan sayın eski başkan muharrem Usta’ya bir şeyler diyelim.

Sayın başkan; mademki futbolcular yapmıyor feda, o zaman iyi niyetli de olsa acemice yaptığınız bu hatalar için sizin de çekmeniz gerekmez mi biraz cefa! Başkanlığa aday olduğunuzda herkes birbirine soruyordu, “Bu kim?” diye. Şimdi Türkiye’nin en çok tanınan şahıslarından birisiniz. Bunun bir karşılığı yok mudur? Ya da istanbul’daki üniversitenizin kampüsüne bir kat daha fazla çıkmak için aldığınız söylenen ruhsatta, Trabzonspor Başkanlığının hiç mi rolü olmamıştır..

O zaman buyurun, aldığınız futbolcuların yapmadığı fedayı siz yapın. Hiç olmazsa giderken dolara çevirdiğiniz iddia edilen alacaklarınızın bir kısmını Trabzonspor’a bağışlayın. Hani hep diyordunuz ya, “Trabzonspor’un tarihine kulübün borcunu arttıran yönetim olarak geçmeyeceğiz” diye. işte size fırsat.

Daha ne bekliyorsunuz!

Bekliyoruz..

Editör: Haber Merkezi