SONNOKTA ÖZEL HABER - Altyapı antrenörlerinden Metin Bak, üç yıl önce İstanbul’da yapılan U17 Final maçlarında Altınordu’da oynayan Cengiz Ünder’i çok beğenip, raporunu verdi ama Hocaıoısmanoğlu yönetimi yan dönüp bakmadı.

İKİ YIL ÖNCE AMATÖRDÜ, TAM 15 MİLYON EURO’YA GİTTİ
Cengiz Ünder… Altınordu’da çok genç yaşta yıldızı parladı ve geçen sezonun başında İstanbul Başakşehir tarafından 800 bin Euro karşılığında transfer edildi. Bir sezonda gösterdiği müthiş performansla birlikte A Milli takıma kadar yükseldi ve geçtiğimiz günlerde de tam 15 milyon Euro karşılığında İtalyan devi Roma’ya transfer oldu. Genç oyuncu bu kulüpte hazırlık döneminde de çok olumlu görüntü vererek gelecek adına Türk futbolunun ışıklarından biri olabileceğini gösterdi. Ancak bu oyuncunun ilk kez Bordo- Mavili kulübün altyapı kurmayları tarafından tespit edildiği, raporunun verildiği fakat yönetimin dikkate bile almamasından dolayı elden kaçtığı kaydedildi. Bu oyuncunun kısa sürede geldiği nokta ise dönemin yönetimine büyük tepki oluşmasına sebep oldu.

METİN BAK TESPİT ETTİ, RAPORU VERDİ AMA DİKKATE ALINMADI
Edinilen bilgiye göre Trabzonspor altyapısında görev yapan antrenör Metin Bak, üç yıl önce İstanbul’da yapılan U17 Türkiye final maçlarını izlerken, Altınordu’da forma giyen Cengiz Ünder’i çok beğenip, altyapı koordinatörüne raporunu verdi. Bu oyuncunun durumu hemen dönemin İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetime iletildi. Fakat Hacıosmanoğlu ve ekibi, milyon Euro’larla birlikte, yıldız eskisi futbolcuları almak için çaba harcarken, Cengiz Ünder gibi genç bir isme yan dönüp bile bakmadı. Cengiz de iki yıl sonra Başakşehir’e transfer yaparken, buradan da bir yılda Roma’nın yolunu tuttu ve kulübüne de tam 15 milyon Euro kazandırdı. Böylece Bordo-Mavili kulüp yine büyük bir yatırım olabilecek genç bir oyuncuyu duyarsızlık nedeniyle kaybetme acısını yaşadı.

Editör: Haber Merkezi