Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur rövanş maçında Denizlispor ile karşılaşan Trabzonspor, rakibi karşısında adeta ecel terleri döktü ama her şeye rağmen tur atlamasını bildi. İlk maçı 2-0 kazanan Bordo-Mavililer, 13.dakikada Estupinan, 23’de ise Recep’in golleriyle 2-0 geriye düştü. Bu dakikadan sonra Trabzonspor, maçı çevirmek için tüm gücünü ortaya koydu.

İlk yarısında istediği golü bulamayan Bordo-Mavililer ikinci yarıda Denizlispor kalesini ablukaya aldı. 49. dakikada Muhammet Özkal'ın Sörloth'a ceza sahası içinde yaptığı faul sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. 51. dakikada topun başına geçen Sörloth'un vuruşunu kaleci Tolgahan Acar kurtardı.

62. dakikada Nwakaeme ceza sahası içine şutunda meşin yuvarlağı kaleci Tolgahan’a nişanladı. 90+7. dakikada savunmadan dönen topla buluşan Recep Niyaz'ın şutunu kaleci Erce parmaklarının ucuyla kornere çeldi. 90+8. dakikada Estupinan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Trabzonspor için şans anıydı.

KALESİNDE DEVLEŞTİ
93. dakikada Nwakaeme, ceza sahasına girmek üzereyken Lopes'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem kendisini attığı gerekçesiyle Nwakaeme’ye sarı kart gösterdi. Nwakaeme karta itiraz edince maçın hakemi ikinci sarıdan kırmızı kartla Nijeryalıyı dışarı gönderdi. 118. dakikada Alihan Alkan’ın ortasında penaltı noktasında yükselen Estupinan’ın yaptığı kafa vuruşunu kaleci Erce adeta uçarak son anda parmaklarının ucu ile çeldi. Normal süresi ve uzatmaları 2-0 Denizlispor’un üstünlüğüyle biten maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında da Erce kalesinde devleşirken Trabzonspor, penaltılarda 4-2 üstünlük sağladı ve Çeyrek Final biletini aldı.

Editör: Haber Merkezi