En keskin virajda Trabzonspor. Sonrası uçurum. Ya dönülecek o viraj ya da dönülecek. Başka ihtimal yok.

Benim düşüncem bu yönde. Zor yönetenlerin işi. Tek başlarına hiç bir şeyin altından kalkamazlar. Bunun için destek vermek şart.

Yapılan hamleler çalışmalar hep doğru olacak değil. Ancak dışarıdan karışarak her şeyi eleştirerek hiç bir yere varamayız. Artık öyle bir noktaya gelmiş ki Trabzonspor, düştü mü kalkacak durumu olmaz. Yıpratarak bir yere varamayız. Ama yanlışları da uyarmayacağız anlamına gelmez.

Elbette yapıcı eleştirilerimiz olacak.

Mesela;

Ben sanmıştım ki bu sezon öze dönüş sezonu olacak.

Ama görüyorum ki alt yapıdan kimse bu sezon şans bulamayacak. Küskünler artacak, hayal kırıklıkları olacak.

Açıkçası bu kadar yabancı oyuncunun transferini beklemiyordum. Maksimum 2-3 olabilir diyordum. Doğal olarak takımdan her hangi bir beklentim de yoktu.

Ama bu saatten sonra Trabzonspor'dan beklentim var.

Kadroya bakıyorum, bence zirvenin en güçlü adayı.

Yanılıyor muyum?

Bence çoğu kişi benimle aynı görüştedir.

Benim merakım madem yabancı transferi yapılacaktı neden beyanatlarda 'ille de öze dönüş' denildi? Veya niye transferler transfer sezonunun sonuna bırakıldı? Bu oyuncular sezon başı da alınamaz mıydı?

Demek ki önünü görmeden konuşmamak lazım.

İlk üç haftada gördünüz ki bu takım ligde çok zorlanır hemen saldırdınız transfere. İnşallah hayırlısı olur.

STRESTEN UZAK
Trabzonspor bugün sezonun ilk derbisinde Galatasaray'ı konuk edecek. Bu maçın sezon başı olması bence Trabzonspor'un avantajı. Neden mi çünkü Galatasaray'ı yenersen hem camia moral bulacak hem de takım özgüven kazanıp gelecek haftalara daha iyi hazırlanacak.

Galibiyet için önemli etkenler var ancak Bordo-Mavili takımın en büyük dezavantajı bence taraftar baskısı olacaktır. Futbolcular maçta rahat olursa üç puan cepte. Ancak baskıyı hissedip stres yapılırsa o zaman Trabzonspor hiç beklemediği bir skorla karşılaşır.

Ünal hocanın sistemden çok oyuncularına Trabzonspor ruhunu aşılaması gerek. Buna taraftarların da rakibi etkileyen desteği eklenirse Bordo-Mavili takım istediğini rahatlıkla alır.

3.LİG TAKIMLARINA BAŞARILAR
TFF 3.Lig'de sezon bu hafta başlıyor. Trabzon'dan 1461 Trabzon, Yomraspor, Hekimoğlu Trabzon ve Ofspor ligde mücadele edecekler. Temsilcilerimiz için hayırlı bir sezon olmasını diliyorum. İnşallah yorucu sezonun ardından gelecek sezon bir üst ligde geçmişte olduğu gibi Trabzon'dan takımlar görürüz.