Trabzonspor’un sezon başı İngiliz ekibi Leeds United’den satın alma opsiyonlu kiraladığı Caleb Ekuban, geleceğiyle igili merak edilen soruyu cevapladı.

Aspor’da Yunus Emre Sel’e röportaj veren Gana asıllı İtalyan futbolcu, ilk olarak Trabzonspor’a geliş sürecini nasıl değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Geldiğimde önümde Burak ve Rodallega gibi önemli forvetler vardı. Burak ayrıldı ve şu anda Rodallega ile devam ediyoruz. Şuan itibariyle mutluyum ve böyle de sürmesini istiyorum.”

Ganalı oyuncu, yükselen performansıyla ilgili, “Arkadaşlarımla beraber özgüven yaratıyoruz. En önemli noktalarda bu. Arkadaşlarınız sizi tanıdıkça, siz onları tanıdıkça ve sistemin parçası haline geldiğinizde daha kolay futbol ortaya koyabilirsiniz. Takım içerisinde mükemmel bir aile ortamı var. Zaten aile ortamı oluşturamazsanız ne büyük takım ne de başarılı olabilirsiniz. Bulunduğumuz pozisyonu aile ortamına borçlu olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Burada mutluyum
Ekuban Trabzonspor’da kalıp kalmayacağı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi; “Tabiki kalmak isterim. Benim ilk tercihim Trabzonspor” cevabını vererek kendisinin Trabzonspor’da devam etmesini isteyenlerin içine su serpti. Ekuban ayrıca “Bu sene en önemli hedeflerimizden biri kupaydı. Ancak bu hedefimizi gerçekleştiremedik. Bu konuda üzgünüz” dedi.

Futbol böyle bir oyun
İngiliz taraftarların kendisiyle ilgili ‘Kurtulduk’ şeklinde ifadeler kullanmasıyla ilgili Ekuban şu yanıtı verdi: “Futbol böyle bir oyun. Bir yıl dünyanın en iyisi, sonra ki yıl gezegendeki en kötü oyuncu sizsiniz diyebilirler. O süreçte yaşadığım 2 ağır sakatlıklar sonucu, geri döndüğümde özgüven belkide  aldığım kararlarda ki eksiklikler olarak büyük sorunlar yaşamıştım.  Doğru kararları alamamıştım. Çünkü kolay değil böyle sakatlıklardan sonra geri dönmek. Bu yıl o özgüveni sağladım ve sürekliliği sağladığım için çok mutluyum.”

Rüya gerçek oldu
İlk kez Gana milli takımına davet edilmesi hakkındaki görüşleri de sorulan 24 yaşındaki futbolcu; “Benim için duygu dolu anlardı. Büyük babam, kendisiyle ne zaman konuşsak, ‘milli takıma ne zaman geleceksin’ diye sorardı. Benim için gerçekleşen rüya. Gerçekten çok mutlu olmuştum. İtalya’yı seçmemekle alakalı Anthony’de aynı şeyleri ifade ediyor. Gana’dan daha çok İtalyan’a benzediğimi söyler. Ama ben kendimi Ganalı olarak görüyorum. Başka bir karar alsaydım kendi köklerime kendi geçmişimize ihanet etmiş olurdum” cevabını verdi.

İçindeki ateşi herkese hissettiriyor
Teknik Direktör Ünal Karaman hakkındaki görüşleri sorulan futbolcu; “Hocamız gerçekten bu oyuna olan aşkıyla içindeki ateşi herkese hissettirken biri. Sadece hareketlerinden dahi sizden ne istediğini belli ediyor. Sizi yüceltirken, ayaklarınızı yerden keserken, aynı şekilde ayaklarınız yerden kesilmemesi için de çalışan biri. Bu futbol için çok önemli.”

Her yerde oynarım!
Trabzonspor'un son olarak oynadığı Antalyaspor karşılaşmasında forvet hattında yer alan Ekuban bu durumdan oldukça mutlu olduğunu aktarırken, “Bütün oyuncuların isteğidir farklı pozisyonlarda oynayabilmek. Bana da böyle bir teklif gelirse takıma katkı sağlamaya çalışırım. Santrafor, kanatlar ya da santrafor arkasında oynayabilirim. Son maçı değerlendirecek olursak santraforda oynamaktan büyük mutluluk hissettiğimi söyleyebilirim” dedi.

Beşiktaş’ı geçebiliriz
Ligde kalan 7 maç sonunda Trabzonspor’u nerede görmek istediği yönündeki soruya Ekuban şu cevabı verdi: “Lige baktığınızda en yakın rakibimizin Beşiktaş olduğunu görüyorsunuz. Onlarıda geçebiliriz. Fikstüre baktığınızda bir çok iyi takımın bizle oynayacağını ama bu takımlara karşı bizim Trabzonspor olduğumuzu galibiyet alabilmemiz gerektiğini en kötü ihtimalle berabere kalabileceğimizi zaten görürsünüz. Günün sonunda Trabzonspor olarak bu kadar büyük takım olarak dördüncü üçüncü sıraları kaçırırsanız bir yerde yanlış var demektir. Ama üst sıralara çıkabiliriz diye düşünüyorum.”

Annem benimle gurur duyardı
Ekuban, geçmişte annesiyle yaptığı duygusal konuşmayı anlatırken duygulanarak, “3-4 yıl önce annemle konuştuğumuzda, ‘Evden gidebilirsin ama hayallerini gerçekleştirmeye çalış’ derdi. Son zamanlarda dinlediğim bir şarkı var adı, ‘Yüksek umutlar’ Şarkının sözlerine baktığımda anneannemin dediklerinin gerçekleştiğini görüyorum. Eğer beni yukarıdan izliyorsa benimle gurur duyduğunu düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi