SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzon spor camiasının önemli ismi, Ofspor’un unutulmaz başkanı Ercan Saral Sonnokta gazetesine samimi açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un kendileri için vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirten Saral, “Belki bu sezon şampiyon olamadık ama, çekirdek kadro korunur, transferde doğru hamleler yapılırsa ve Ahmet Ağaoğlu’na gerekli destek sağlanırsa önümüzdeki yıllarda şampiyonluğa ambargo koyarız” diye konuştu. Saral bunun içinde Trabzonspor taraftarlarına çok büyük iş düştüğünü ifade etti. İşte Saral’ın Trabzonspor sözleri...

BEKLENTİ OLUŞTU
Sezon başında şampiyonluk gibi bir dertlerinin olmadığını ifade eden Saral, “Fakat daha sonraki süreçte hem saha sonuçları hem de ekonomik anlamda kulüpte işleyişin harika bir şekilde gitmesi ister istemez camiada beklentileri büyüttü. Her şey öyle yerli yerine oturdu ki bir anda niye şampiyonluk olmasın düşüncesiyle yoğrulduk. Fakat gelin noktada rüzgar biranda tersine döndü. Şampiyonluk avuçlarımızın arasından kayıp gitti. Demek ki nasip değilmiş” diye konuştu.

KENDİLERİNİ SORGULAMALI
Pandemi sonrasında teknik heyet ve futbolcuların ortaya koyduğu performansın herkeste olduğu gibi kendisinde de büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyen Saral, “Trabzonspor’da yaşanan düşüşe akıl sır erdiremiyorum. Her şeyin bir anda tepetaklak olmasına bir anlam veremiyorum. Böylesine önemli oyunculardan kurulu bir takımın hemde ezeli rakiplerinin yarışta saf dışı kaldığı dönemde nasıl olurda bu işin sonunu mutlu bitiremez. Futbolcular şapkasını önüne koyarak kendisini sorgulamalı” diye konuştu.

HAKKINI TESLİM ETMELİYİZ
Gelinen noktada Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin hiçbir suçunun bulunmadığını belirten Saral, “Ahmet Ağaoğlu bu süreçte bana göre başını değil gövdesini taşın altına koyan bir başkanlık profili çizdi. Düşünebiliyor musunuz futbolcuları biran olsun yalnız bırakmamak için ailesini ikinci plana itip tesislerde yatıp kalktı. Hangi başkan bunu yapar. Ağaoğlu ekibi başarının gelmesi için hem saha sonuçları, hemde ekonomik anlamda ne gerekiyorsa yaptı. Bunları görmezden gelemeyiz. Yiğidi öldürüp hakkını vereceksiniz” dedi.

BORÇSUZ KULÜP OLURUZ
Ağaoğlu ve ekibi Trabzonspor’un geleceğini başarılı bir şekilde yazması adına iyi bir sistem kurduğunu belirten Saral, “Trabzonspor’u uçurumun kenarından alıp bugünlere getirmek her babayiğidin harcı değildir. Çok zor dönemde tabiiri caizse Ahmet Ağaoğlu ve ekibi ateşten gömlek üzerlerine giymekten çekinmediler. Çünkü Ağaoğlu çözüme odaklı bir yönetim anlayışını benimsedi. Böyle devam ederlerse Trabzonspor 2-3 yıla kalmaz borçsuz bir kulüp haline gelir” diye konuştu.

KULÜBÜN ALTINA DİNAMİT KOYARSINIZ
Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu’na 2 yıl daha sabredilmesi gerektiğini belirten Ercan Saral, “Şimdi sağda solda Ahmet Ağaoğlu’nun istifa edip kulübün önünü açması gibi söylemler dolaşıyor. Bu son derece yanlış bir durum. Trabzonspor sevdalısı olan insanlar bu düşünceyi asla benimseyemez. Ahmet Ağaoğlu ve ekibi kulüpte iyi bir düzen kurdu. Başkan Ahmet Ağaoğlu’na Trabzonspor’un ihtiyacı var. Eğer onu küstürüp, buradan gitmesine vesile olunursa bu kulübün altına dinamit koymaktan başka bir şey demek değildir. Kendisinden önceki başkanlar Trabzonspor’u nasıl bir yola sürüklediğini hangi Trabzonspor sevgisini içinde barındıran kişiler unutabilir, görmezden gelebilir. Ahmet Ağaoğlu’na gerekli desteği her zamankinden daha fazla vermek gerekiyor. Eğer kongre kararı alınacaksa Ağaoğlu güven tazeleyip ekibini güçlendirmesi yönünde olmalı. Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu gibi isimlerin çoğalması gerekiyor. Ağaoğlu’nun en az iki yıl daha önünü açmamız gerektiğini düşünüyorum.

GEÇMİŞ EN GÜZEL AYNADIR..!
Trabzonspor’un şampiyonluğu kaçırdığı ve şike ile elinden alındığı dönemde eldeki çekirdek kadroyu muhafaza edilememesinin kulübe çok büyük zarar verdiğini söyleyen Saral, Ağaoğlu ve ekibinin aynı hataya düşeceğine ihtimal dahi vermediğini ifade etti. Trabzonspor’un artık şampiyon olması gerektiğini ifade eden Saral, “Bunun yolu da eldeki kadroyu muhafaza etmekten geçiyor” diye konuştu. Saral, “1995-1996 ve 2010 ve 2011 sezonları sonrasında kadronun dağılmasının bedelini bu şehr 10-20 yıl süreyle ödedi. Yönetimin önünde bu örnekler duruyor. Böyle bir yola gireceklerine inanmıyorum. Bu nedenle yönetim 2 sezon daha bu kadroyu muhafaza etmesi gerekiyor. Çekirdek kadroyu korunup nokta 4-5 transfer yapılırsa Trabzonspor’u kimse tutamaz. Bu yönetim eski ‘Trabzon yok’ diye bas bas bağırıyor” dedi.

HÜSEYİN ÇİMŞİR TECRÜBESİZLİĞİNİN KURBANI OLDU!
Hüseyin Çimşir’in iyi bir Trabzonsporlu olduğunu söyleyen Ercan Saral, “Futbolculuk döneminde de canla başla mücadele isimdi Hüseyin Çimşir. Ama gel gör ki hocalık çok farklı bir meziyet ister. Yani Trabzonspor’da da hocalık yapmak çok basit bir olay değildir. En iyi hocayı takımın başına getir, o sahaya çıkarken bile ayakları titrer. Dolayısıyla Hüseyin Çimşir son 8 haftaya kadar iyi gitti ancak tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Özellikle 3 büyükler karşısında önemli zaferler elde etti, iyi bir iz bıraktı. Trabzonspor şampiyonluğu istiyorsa bilgi ve birikimini takıma yansıtabilecek tecrübeli bir isme ihtiyaç vardır. Hüseyin hoca belki ilerde iyi bir teknik adam olacaktır. Bundan da en küçük bir şüphe dahi duymuyorum” diye konuştu.

SOSA GİDERSE YERİ DOLAR!
Jose Sosa’nın takımdaki geleceği hakkında da açıklamalarda bulunan Ercan Saral, “Jose Sosa Trabzonspor’da iyi bir sezon geçirdi. Fakat hala geleceği hakkında net bir karar verememesi kulüpten ayrılacağı yönünde ihtimalleri güçlendiriyor. Bana göre Sosa’nın takımdan ayrılması Trabzonspor için kesinlikle sorun teşkil etmez. Yaşı bir hayli fazla ve gelecek sezon aynı randımanı vereceğini düşünmüyorum. Jose Sosa ayrılırsa eminim ki yeri mutlaka dolar” şeklinde konuştu.

SAVUNMAYA DUVAR ÖRÜLMELİ
Trabzonspor’un mutlaka iyi bir stoper transfer etmesi gerektiğini söyleyen Saral, “Bu sezon savunma bölgesinde çok sirkülasyon oldu. Bununda ceremesini çektik. O nedenle savunmanın göbeğine kaliteli yere sağlam basan bir isimle takviye edilmesinde fayda var. Yönetim transferde bana göre önceliğini bu mevkiiye vermeli. Ayrıca merkez orta saha takiye yapılması şart. Ayrıca Sörloth’un yanına da iş bitirici forvet transferi olması gerekiyor” diye konuştu.

HAKKIMIZ ÇOK YENDİ AMA..!
Trabzonspor’un hakem hatalarından yana canının çok yandığını söyleyen Ercan Saral, “Trabzonspor’a gösterilen kırmızı kart Başakşehir’e gösterilmedi ama hiçbir hakemde Bordo-Mavili kulübü şampiyon yapmayalım düşüncesiyle sahaya çıktığına da inanmıyorum. Eğer öyle olsaydı bütün hakemler o zaman tuttuğu takıma destek verirdi. Biz öyle maçlarda puan kaybettik ki akıllara zarar. Sen gerekirse hakemi de yeneceksin. Futbolunla ezeceksin. Ankaragücü, Antalya, Konyaspor maçlarındaki f utbolu hangi Trabzonspor sevdalısı kabul edebilir. Açık söylemek gerekirse Pandemi süreci sonrasında Trabzonspor’da futbolcular beklentileri karşılama adına ortaya bir irade koyamadılar” dedi.

Editör: Haber Merkezi