Trabzonspor Başakșehir maçı hazırlıklarına salon çalışması ile devam ederken, Teknik Direktör Ersun Yanal basın mensuplarıyla bir sohbet gerçekleştirdi. 

Yanal sohbette Trabzonspor’un sakatlık yaşayan oyuncularından ve Milli takım hakkında konuştu. 

İşte Yanal’ın konuşmasının satır başları: 
Türk  milli takımında değerlerimize sahip çıkılmadı. Milli takıma verdiği desteği herkes biliyor. Bir Selçuk kolay yetişmiyor. Galatasaray'ı tercih ettiği zamanı biliyoruz. Kolay harcanacak bir futbolcu değil. Fakat bizim ülkemizde kolay harcanabiliyor. Durica yarın başlıyor. Castillo'nun bir haftası var. Burak Yılmaz yakın zamanda başlayacak. Milli takımda neden oynadı o zaman diyorlar. O tartışılacak bir şey değil. O milli duygular onların bizim milli duygularımız tartışılamaz. Milli takım için bir Burak Yılmaz feda edilebilir.” Şeklinde ifadelere yer verdi. 

Takıma tespit edilen alternatifler fakat bizim önceliğimiz kendi içimizden çıkarmak, kendi alt yapımıza çıkarmak. Biz buna yönelmek istiyoruz. 

Ülkemizde spora gerekilen önem çok fazla verilmiyor. Hangi alanda olursa olsun verilmiyor. Bakın örnek vermek gerekirken aletlerimiz şampiyon oluyor fakat çoğu devşirmek. Bizim ülkemizin vatandaşları değil sonradan olmuşlar. Dünyada bunun örneği çok fazla var deniliyor fakat bakın Mesut Yılmaz aslen Türk fakat alman vatandaşı ve Alman Milli takım formasını giyiyor. Çünkü Almanya'da doğmuş Almanya yetiştirmiş Mesut'u. Fakat bizim ülkemizde böyle olmuyor ki.

Spora verilen önemin arttırılması lazım. Önem artarsa bakın bizim ülkemizde ne cevherler çıkıyor. Kaynak olarak çok zenginiz bakın 15 milyon genç kaynağınız var. Bu gençlere gerekilen önem verilirse devşirme vatandaşlarda olmaz.

Trabzonspor bu ülkenin 4 büyüklerinden bir tanesi. Her zaman öyle oldu. Fakat 2011 yılında sonra șansızlıklar şeklinde kötü bir gidişata girdi. Fakat şuan çok ama çok daha iyiyiz. Fakat şuan bu kadronun çok sağlam bir şekilde oturması lazım. 

Editör: Haber Merkezi