SONNOKTA ADNAN SUNGUR YORUM HABER - Trabzonspor 19 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup etme mutluluğuna çok yaklaşmasına karşın, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın sadece skoru korumaya dönük hamleleri ve yanlış oyuncu tercihleri büyük zaferin kaçışının en önemli nedenleri oldu. Bordo-Mavili takım, Kadıköy’de Şükrü Saracıoğlu stadında stratejisini öncelikli olarak rakibi oynatmama üzerine kurarken, amacına da ulaştı. Fenerbahçe özellikle orta sahada çok iyi sıkıştırıldı ve olgun atak geliştirmesinin önüne geçildi. Stratejik faullerle de kaos futboluna yönelen Bordo-Mavililer iki kez öne geçmesine karşın Yanal’ın hamle hataları ve skoru koruma telaşıyla birlikte yine hedefine ulaşamamanın acısını yaşadı. Bu durum, ‘Ersun Yanal bunları hep yapıyor” şeklinde yorumlandı.

TERCİH RODALLEGA OLMALIYDI
Burak Yılmaz’ın sakatlanmasından sonra hem gol atma özelliği zayıf olduğu bilinen, hem boş alanlarda topu taşıma yeteneğinden yoksun olduğu bilinen Dame N’doye’nin sahaya sürülmesi Fenerbahçe’nin işine geldi. Bu oyuncu hem topla çok az topla buluştu, hem de buluştuğu topları kullanma becerisi gösteremedi. Bu noktada Hugo Rodallega’yı sahaya sürmemesi ise çok yadırgandı. İkinci yarıda Kolombiyalı futbolcu oynatılabilirdi fakat Ersun Yanal yine tercihini tecrübeli forvetten yana kullanmadı. Ersun Yanal, orta alanda topu doğru kullanma becerisi olan tek futbolcu olarak öne çıkan Yusuf Yazıcı’yı, hem de çok kritik bir dakikada Olcay Şahan’a muhteşem bir gol pası attıktan sonra ve moral değerleri en üs seviyeye çıkmışkven oyundan alması da yadırgandı.

SKORU KORUMA TELAŞI PAHALIYA PATLIYORDU
Takımı gol bölgelerine taşıyacak,, ani atak girişimlerinde doğru pas yapma alışkanlığı bulunan isim olan Yusuf’un oyundan çıkarılırken, Ogenyi Onazi’nin sahaya sürülmesi tam bir korkaklık olarak görüldü. Bu hamle ile birlikte orta alan tümüyle Fenerbahçe’ye terk edilmiş oldu ve rakip takım atak üzerine atak geliştirdi. Kucka gibi üretkenlikten uzak, Okay gibi ağır oyuncuların sahada tutulması ise Ersun Yanal’ın tercihlerinde ne kadar adamını koruma telaşı içinde olduğunu göstermeye yetti. Bongonda’nın da oyuna geç sokulması bir başka olumsuzluktu ama asıl yanlış Yusuf Erdoğan gibi topla daha etkili olabilecek futbolcudan hiç yararlanma gereği duymaması olarak gösterildi. Böylece Kadıköy’de tarih yazılacak bir maçın Yanal’ın yanlışları yüzünden berabere bitti.

Editör: Haber Merkezi