ARTIK DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Türkiye’yi sarsan 3 Temmuz 2011 sürecinin üzerinden tam 6 yıl geçmesine rağmen adalet henüz yerini bulmazken, artık son noktanın konulması için FİFA sürecinin başlatılması kararı alınmıştı. CAS (Uluslararası Tahkim Mahkemesi) Türkiye’deki şike süreciyle ilgili UEFA ve kendilerinin ülkeye her hangi bir yaptırım uygulama haklarının bulunmadığına dair kararı verip, adres olarak FİFA’yı göstermiş, bunun üzerine yönetim de, Hukuk Kurulu ile birlikte hazırlık süreci başlatmıştı.

KESİN KARARIN VERİLMESİ İSTENECEK

Bu süreçte sona gelindi ve başvuru için artık gün sayılmaya başlandı. Trabzonspor Hukuk Kurulu bu hafta içinde FİFA’ya gerekli başvuruyu yapacak.Edinilen bilgilere göre Trabzonspor hukuk kurulu, şike tapeleri, mahkeme kararları, Türkiye Futbol Federasyonu yetkili kurulların raporları ve kararları, bunun yanında UEFA Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve ayrıca CAS kararlarını da içeren çok geniş bir dosya hazırladı.

Bordo-Mavili kulübün Hukuk Kurulu, Başkan Muharrem Usta ve yönetimden aldığı onaydan sonra bu hafta içinde FİFA’ya gerekli başvuruyu yaparak, ya Türkiye’de adaletin sağlanması, ya da uluslararası müsabakalardan ceza alması yönünde bir karar alınmasını talep edecek. Trabzonspor’un Hukuk Kurulu aracılığıyla birlikte FİFA’ya başvuru sürecinin başlatılması memnuniyetle karşılanmasına karşın, bunun yeterli olmayacağı ve yönetime büyük görevler düştüğü dile getirildi.

GENİŞ ÇAPLI EYLEM ŞART

Özellikle dünya futbolunun önde gelen ülkelerinin federasyonlarının bilgilendirilmesi, FİFA’ya kamuoyu baskısı oluşturabilecek medyaya reklam verilmesi, makaleler yayınlanmasının sağlanması, FİFA merkezinin önünde dev yürüyüşlerle birlikte şikenin rahatsız edici durumunun tüm dünyaya bir kez daha net bir şekilde anlatılmasının şart olduğu ifade edildi. Aksi takdirde sadece Hukuk Kurulu’nun başvurusuyla olumlu bir sonuç alınmasının mümkün olmayacağı da ileri sürüldü.

Karadenizde sonnokta özel haber

Editör: Haber Merkezi