Trabzonspor’un Çek solbeki Filip Novak, geleceğiyle ilgili Bordo- Mavili taraftarların içine su serpen açıklamayı yaptı. Sezon sonu Bordo-Mavili kulüple sözleşmesi bitecek olan Novak, bu konuyla ilgili, “Trabzonspor'da mutluyum ve sözleşmeyi uzatmayı düşünüyorum. Belki de Hatta Türkiye’den emekli bile olabilirim” dedi.

“Trabzon harika bir şehir” diyen Novak şöyle devam etti: “Çok rahatım ve mutluyum. Trabzon insanı çok sıcak ve çok samimiler. Şimdiye kadar ki en iyi yurt dışı kariyerim diyebilirim.”

Süper Lig’deki son durum hakkında değerlendirme yapan Novak, “Bu yıl çok dengeli oluyor. Lider ile sekiz takım arasında 3-4 puan farkı var. Avrupa Kupalarında oynayan takımlar daha çok puan kaybediyor çünkü daha yoruluyorlar. Kendimde bile bu durumu hissettim. Bu yüzden hocamız bizi son maç öncesi dinlendirerek daha az forma şansı bulan arkadaşlarımıza görev verdi” dedi.

Novak Türkiye’de stadyumların harika bir atmosferi olduğunu da belirterek, “Alanyaspor ile oynadığımız maça derbi olmamasına rağmen neredeyse 40 bin kişi geldi” yorumunu yaptı.

TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM
Kariyerini Türkiye’de noktalamayı düşündüğünü vurgulayan Novak, bunun için Türkçe dersleri aldığını da belirtti. Novak, “Kariyerimi tamamladığımda, futbolun içinde kalmayı, belki bir teknik direktör olabilirim. Bu yüzden Türkçeyi kolaylaştırmak için öğreniyorum. Ne kadar çok dil bilirsem o kadar iyi olduğunun farkındayım. Şuan Türkçem, Danimarkaca’dan (Danca’dan) daha iyi” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi