Trabzonspor, genç yıldızı Yusuf Yazıcı için İtalyan kulübü Fiorentina ile görüşmelere başladı.

Menajerler aracılığıyla gelen 11 milyon Euro teklif sonrasında yönetim, bu talebin resmiyete dökülmesini istedi.

Fiorentina'nın yaptığı resmi teklif sonrası Fırtına, 21 yaşındaki futbolcu için 15 milyon Euro ve bir sonraki satıştan pay istedi.

Fiorentina'nın 15 milyon Euro ödemeyi kabul ettiği ancak sonraki satıştan pay vermeye sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

Bu gelişme sonrası Trabzonspor'un Fiorentina'nın 97 milyon TL'lik teklifini reddettiği gelen bilgiler arasında.

NE DEMİŞTİ?
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Yusuf Yazıcı ile ilgili tekliflere; "Yusuf için gelen tekliflere 'En az 15 milyon euro olursa görüşmeye değer buluruz' şeklinde yanıt vermiştik. Bu 15 milyon euroya satarız anlamına gelmiyor, sadece bu rakama görüşmeye başlarız anlamına geliyor" şeklinde yanıt vermişti.

TRABZONSPOR TARİHİNE GEÇECEK!
Yusuf Yazıcı'nın Fiorentina'ya olası transferinde konuşulan 15 milyon Euro'luk rakam, Trabzonspor'un bir futbolcunun satışından elde edeceği en yüksek meblağ konumunda.

Yusuf Yazıcı, 15 milyon Euro ya da daha üstü bir ücret ile Fiorentina'ya transfer olması halinde, 2007-2008 sezonunda Rus ekibi Rubin Kazan'a 8.7 milyon Euro'ya transfer olan Gökdeniz'den bayrağı alacak ve Trabzonspor'a en çok para kazandırarak transfer olan oyuncu ünvanını ele geçirecek.

BU SEZON DURGUN
Yusuf Yazıcı, geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu 10 gol 5 asistlik performans ile sezona damga vuran genç oyuncular arasında yer almıştı. Geçtiğimiz sezonun aksine Yusuf bu sezona durgun başladı. Bordo mavili forma ile bu sezon 10 maça çıkan Yusuf, henüz gol atamazken 2 asist katkısında bulundu.

FIORENTINA YALNIZ DEĞİL!
Milan ve Inter gibi başka İtalyan ekiplerinin de takibinde olan futbolcu için, Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp ve Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın da takipte oldukları ifade ediliyor. 

(Milliyet)

Editör: Haber Merkezi