Alt yapı hocası Sadi Tekelioğlu, Abdulkadir Ömür’ün yetiştirilmesinde büyük emeği olan bir isim. Abdulkadir’in boyunun kısa olması Tekelioğlu’nun da dikkatini çekmiş. Abdulkadir için boy uzatma programları bile uygulattı. Bunun için ünlü takımların ilgili birimleri ile görüşmeler bile yaptı. Ajax ve Barcelona...

Ve Abdülkadir’in boyunu Sadi Tekelioğlu, müdahaleleri ile 3 santim uzattı. Abdulkadir’e basket idmanları ayarladı. Osman Arz, Abdulkadir’le özel olarak ilgilendi. 

Ardından yüzmeye gönderildi. Muharrem Kemerkaya, Abdulkadir’le uzun süre havuzda çalıştı. Ardından özel beslenme programı yapıldı ve 3 santim daha uzatıldı. Bu arada boyunun uzatılması için bir ameliyat önerildi ama Tekelioğlu ilerde bunun sakıncaları olabileceğini belirterek kabul etmedi.

Fatih Tekke: Gençlere süre, sabır ve destek lazım
Trabzonspor efsanelerinden Fatih Tekke, kendisi gibi alt yapıdan yetişen Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür için, ''altyapının değerli oyuncuları bunların gelişimlerinin tamamlanması lazım. Bunlara süre lazım, sabır lazım, destek lazım. Taraftarımızın da Yusuf Yazıcı’ya Abdulkadir’e verdikleri desteği devam ettirmeleri lazım. Onlar da bu desteğin karşılığını hem çok çalışarak eksiklerini kapatarak bu camiaya takımımıza faydalı olmaları lazım'' dedi.

Editör: Haber Merkezi