Trabzonspor Gaziantep FK karşısında hesapta olmayan bir beraberlik aldı. Rakibi karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Bordo-Mavililer 1-0 öne geçmesine karşın hakem Halis Özkahya engeline takıldı: 1-1.

Gaziantep FK maçına temkinli başlayan Karadeniz ekibi 22. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin ortasında, kale önünde iyi yükselen Ekuban, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

İlk yarıda bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 53. dakikada Oğuz Ceylan'ın sağdan ortasında, Campi ve Costa’nın bakışları altında Kayode altıpas içinde kafayı vurarak topu ağlara gönderdi: 1-1.

85. dakikada Sörloth'un pasına kaleye yakın mesafeden dokunan Bilal'ın vuruşu farklı şekilde oyun alanını terk etti. 90. Dakikada Abdülkadir Ömür’ün nizami müdahalesi sonrasında Trabzonspor Nwakaeme ile galibiyet golünü buldu.

VAR incelemesi sonrası faul olduğu gerekçesiyle hakem Halis Özkahya tarafından iptal edildi. Maçta 1-1 eşitlikle tamalanırken Trabzonspor şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

Editör: Haber Merkezi