Her geçen gün hem oyun kurgusunda hemde takım olma yolunda eksiklikleri olsa da ivmesini arttıran takım vardı dün akşam sahada. Futbolun renklerini yansıtan takım, sahnede olan takımdır.

Hiç bir maç oynanmadan kazanılmayacağının bilinci içerisinde 2-2’lik Sparta maçındaki avantajını da göz önünde bulundurursak artık rövanş maçında bu kadar zengin gol pozisyonlarını yaratabilen Trabzonspor 1-0’ da avantajı ile zaman zaman zorlansadı. Kendi oyununu rakibine hissettirmede geç kaldı. Ancak önemli olan bu tür maçlarda turu geçmektirki onuda başardı.

Rakibine bakıldığında hazır takım görünümünde... Birde kadrosundaki 4-5 skorel futbolcusu ile zor bir takımdı.

Zaman zaman kalemizde tehlikeli ataklar ile göründüler ama Trabzonspor gerek takım oyunu için gerekli hamlelerin yanında yardımlaşma vede bloklar arasındaki uyumu ile ilk maçtaki pas hatalarını askariye indirmiş durumda rakibi ile başa baş müçadelenin sonucunda galip gelmesini bilen takım olarak ilerisi için zamanla beraber umut veren takımdı.

Artık her bölge için alternatifi olan Trabzonspor, gelecekte daha güzel işler yapacağının sinyallerini vermiştir.

Önemli olan Ünal hoca ile birlikte farklı bir yapılaşma içerisinde görülen vede yeni sahnede yeni perde açan Trabzonspor’un bu maçta gösterdiği en önemli olay şuydu ki; daha hazır bir takıma karşı cesaretle açık futbolu benimsemesidir.

Turu geçmek önemliydi onuda başardılar. Yani işlem tamam diğer maçlara odaklanma zamanıdır.

Tebrikler Ünal hoca. Tebrikler arkadaşlar.