SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Sonunda Trabzonspor camiasının  beklentisi gerçekleşti ve iyice ağırlaşan sorunlarla başa çıkmak gücü kalmayan Muharrem Usta ve yönetimi olağanüstü kongre kararı aldı. Gelinen noktada Trabzonspor saha sonuçları olarak da beklenen durumda değildir ancak, asıl sorun değil kulübün, Trabzon’un da  boyunu çok aşan  ekonomisidir, yani  borçlarıdır. Aslında Trabzonspor  açıklanmamış bir iflas durumundadır.Saha sonuçları bugün kötü olur,yarın düzelir. Lakin ekonominin düzelmesi çok iyi planlama yapılsa bile uzun yıllar alacak kadar kötüden öte felakettir..

Ve de Trabzonspor’un artık yeni bir maceraya atılmak gibi bir lüksü  yoktur. Çünkü deniz bitmiştir. Bu yüzden hem Trabzonspor’u çok iyi bilen, hem de futboldan iyi anlayan, kariyerli, tüm futbol camiasında  saygınlığı  olan  bir başkana ihtiyacı vardır. Ve şu an böyle bir başkan ve  ekibinin  çok akıllı ve gerçekçi planlamasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Elbette başka değerler de vardır ancak, şu an için bu şablona en iyi uyan isim Faruk Özak’tır. İdmanocağı genç takımında tanıştığı futbolu Trabzonspor formasını giyerek taçlandırmış, Bordo-Mavili kulüpte uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Spor Bakanlığında da bulunan ve Türk futbol camiasında  önemli bir yeri olan Özak,  Muharrem Usta yönetiminin yanlışlarını da sık sık dile getirerek  adeta bugünleri  görmüştür.

Bu yüzden böyle bir dönemde ateşten gömlek olan Trabzonspor Başkanlığı Faruk Özak’ı beklemektedir. Kendisi de bu kez hiçbir bahane bulmadan bu göreve  soyunmalıdır. Çünkü Trabzonspor’un geleceği, hatta yaşamı söz konusudur. Ve de Trabzonspor’un temelinde de olan Özak’ın görev almama gibi bir tercihi olamaz.Çünkü yarın tarih önünde sorumlu olur!

Bu arada kıymetini hiç bilmediğimiz,  Dünya çapında bir futbol dehası olan Özkan Sümer’de mutlaka işin içinde olmalıdır .Sümer, Futboldan Sorumlu Başkan Yardımcısı ya da Avrupa’da olduğu gibi teknik adamının da üstünde bir yetkiyle futbol takımın menajeri  olabilir. Sümer gündeme geldiğinde yaşını öne sürenlere de verilecek yanıt şudur. Sümer futbol oynamayacak, futbol işlerini planlayacak..Hala cin gibi..Hem Sümer’le hemen  hemen  aynı yaştaki Lucescu’ya Milli Takımı emanet ediyoruz  da böyle bir  futbol dehasını yok sayıyoruz..

Bize bizden fayda olduğunu artık anlayalım.  

Editör: Haber Merkezi