SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Ali Palabıyık’tan sonra Hüseyin Göçek de 8.4 gibi yüksek bir not aldı, Trabzonspor’un mağduriyetleri yanına kâr kaldı!

HAKEM HAKEMİ KORUYOR
Statü gereği Süper Lig’de ve TFF 1. lig’de gözlemcilik yapabilmek için belli bir süre üst düzey hakemlik yapmış olmak şartı vardır. Bu nedenle yaşını doldurup ta hakemliğe veda edenlerin önemli bir kısmı gözlemcilik yapmaya başlarlar. Mantık olarak doğru olan, yani hakemi değerlendirebilmek için hakemlik yapmış olmak kriteri maalesef uygulamada hakemlere kıyak yapmak gibi bir sonuç doğurmuştur. Şöyle ki; daha düne kadar kendileri de hakem olan gözlemciler, görev yaptıkları maçın hakemini değerlendirirken, arkadaş ve meslektaş durumunu öne çıkarıp maçın sonucunu değiştirecek düzeyde hata yapan hakemlere bile bol keseden yüksek not vermeye devam ediyorlar.

DAHA NE YAPACAKLAR?
Trabzonspor-Fenerbahçe maçını yöneten ve 3 kırmızı kartı es geçerek, auta giden topu korner verip Trabzonspor’un gol yemesine yol açan Ali Palabıyık’ın, maçın gözlemcisi Yunus Yıldırım’dan 8.4 gibi yüksek bir not almasına şaşırmıştık ki, bu kez Hüseyin Göçek olayını yaşadık. Önce Rodallega’ya, ardından Novak’a 10 saniye içinde yapılan iki penaltıyı es geçip, Göztepeli Tanju’ya vermesi gereken kırmızı kartı sarıyla geçiştiren Hüseyin Göçek’e de bu kez Oğuz Arıkal vermiş 8.4’ü.

GÖZLEMCİLERİ DE GÖZLEMLEMEK LAZIM!
8.4 notunun açılımı da şöyle: Hakem sonuca etki edecek bir hata yapmadı, mükemmel bir maç yönetti. Ve de bu hafta da maç verebilirsiniz. O zaman biz de şöyle diyelim; Eskiden “Hakeme gözlük” diye bağırılırdı, şimdi “Gözlemciye gözlük” demek gerekiyor. Çünkü bu şekliyle gözlemcilik eski hakemlerin yeni hakemlere kıyak yapma müessesesine dönüşmüş durumda. Ya gözlemcilere çok iyi gören bir gözlük vereceksiniz ya da gözlemcileri de gözlemleyeceksiniz! Bu arada diyeceksiniz ki sen ne diyorsun ya, hakeme küfrederek oyundan atılan Emre Belezoğlu değil ceza almak, PFDK’ya bile sevk edilmedi! Haklısınız.. Zaten durum ortada..

Battı balık yan gider!


 

Editör: Haber Merkezi