3 PUAN ALSAYDI KADERİ TAMAMEN DEĞİŞECEKTİ

Sezona kötü başlayan ve bir ara küme düşme hattının etrafında gezinen ancak ikinci yarıda üst üste aldığı 4 galibiyetle  bir anda eski görkemli günlerine dönüş sinyalleri veren Trabzonspor için bir başka önem taşıyan Alanyaspor maçı  mutlaka kazanılmalıydı.  Bir galibiyet Bordo-Mavili camiada adeta bayram havası yaratacak, teknik kadrosuna önemli unvanlar kazandıracaktı. Sayısız gol pozisyonunun harcandığı ve kaleci Haydar Yılmaz’ın kalesinde adeta devleştiği karşılaşmada kaybedilen 2 puandı ama etkisi adeta 9.3 şiddetindeki depremin yarattığı enkaz gibiydi. İşte Trabzonspor’un Alanyaspor maçını kazanamaması nedeniyle kaybettikleri:

ÜST SIRA TAKIMLARIYLA MAKAS KAPANACAKTI

1-Ligin 21’inci haftasına 30 puanla başlayan Bordo-Mavililer eğer galip gelseydi 33 puana ulaşacaktı. Puan farkı Lig üçüncüsü Galatasaray ile 7, lig dördüncüsü Fenerbahçe ile de sadece 4’e inecekti. Bu durumda Avrupa Kupalarına katılma noktasında dev bir adım daha atacaktı.

2- Bu maçın kazanılması halinde, rakipleri iyice ürkmeye başlayacaktı. Futbolcuların özgüveni tavan yapacak ve karşılarında hangi takım olursa olsun, artık hep kazanabileceklerine dair duygu en üst seviyeye çıkacaktı.

3- Trabzonspor, 2010-2011 sezonunda elde ettiği üst üste 6 galibiyet rekoruna bir adım daha yaklaşıp, Konyaspor maçını da kazanması halinde rekoru egale edecek ve önü tamamen açılacaktı.

YANAL KENDİ TARİHİ REKORUNU KIRACAKTI

4-- Teknik Direktör Ersun Yanal Trabzonspor’da görev yaptığı 3 dönem içinde sadece 2008-2009 sezonunda 4 maç üst üste kazanma başarısı göstermişti. Aytemiz Alanyaspor’un da mağlup edilmesi halinde serisini 5 maça çıkaracak ve rekor kıracaktı.

5- Aytemiz Alanyaspor, Süper Ligde ilk sezonunu yaşıyor. Ve ilk maçta Bordo-Mavili ekibi 3-0 mağlup etmişti. Bu maçın kazanılması halinde, rövanş alınacak ve tüm camiada psikolojik bir rahatlama meydana gelecekti.

6-Hugo Rodallega sayısız gol pozisyonuna girdi ancak bunlardan yararlanamadı. Bu futbolcunun gol atamaması da geleceğe dönük endişeye sebep oldu. Daha önceki santraforlar gibi öz güven sorunu yaşama sıkıntısı baş gösterdi.

SAKAT, CEZALI VERDİ, RODALLEGA GOL ATAMADI

7- Trabzonspor’un savunmadaki en önemli silahı Jan Durica hiç olmadık şekilde sakatlandı. Sahalardan en az 3 maç ayrı kalacağı açıklandı. Okay Yokuşlu da gereksiz yere sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Bunlar da önümüzdeki maçlara yönelik önemli sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olabilecek gelişmeler olarak not düşüldü.

8-Takımın rakibi ezmesi ve sayısız pozisyon bulmasına rağmen gol atamaması özgüven sorununun yeniden baş göstermesi sorununu da beraberinde getirdi.

9- Takıma güven duyan ve artık hedefi Avrupa olarak koyan taraftarların moral bozukluğu yaşamasına sebep oldu.

10-Puan açısından Trabzonspor’a yakın ekipler ile makasın biraz daha açılması da engellenmiş oldu.

11-Ve de son olarak yanal Trabzonspor’daki 61. galibiyetini alma fırsatını kaçırmış oldu..

Karadenizde sonnokta özel haber / Adnan SUNGUR

Editör: Haber Merkezi