Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, transferde yıldız oyuncuları değil, ekip anlayışı içinde olan oyuncuları tercih edeceklerini belirterek, Sosa için kendilerine gelen resmi bir transfer teklifinin bulunmadığını söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, yeni bir yapılanma dönemine girdiklerini belirterek, "Kongre sonrasında yapılan tüm çalışmalar gelecekle ilgili düzenlemelerdi. Teknik kadro ile ilgili göreve getirilen sevgili hocamızı Ünal Karaman önderliğinde yaptığı çalışmalar sonucu A Takımın teknik kadrosunu da düzenlemeye çalışıyoruz. Burada bulunan isimlere katılacak isimler de var. İnşallah bu dönemde Trabzonspor için çok faydalı işler yapacaklar. Futbolda artık geçmişte olduğu gibi bir teknik adam, bir yardımcı ve bir de kaleci antrenörü değil, birçok yardımcı ekibe de ihtiyaç var. Bunların birçoğu keyfi değil, mecburi bir yapı. Bütün kulüplerin uymak zorunda olduğu kadrolar. İnşallah çok huzurlu ve başarılı çalışmalar yapacaklar" dedi. 

"Ekip anlayışı içinde olan oyuncuları kadroya katmaya çalışacağız" 
Geçmişte yaşanan transfer dönemlerinden biraz farklı bir yol izleyeceklerini belirten Hacısalihoğlu, "Çünkü bayağı şişkin bir kadromuz var. Önce bu kadroda bir düzenleme yapacağız. Bunu yaparken muhtemel ihtiyaçlara göre de bir çalışma yapılıyor. Daha önce sizlerin alıştığı, bizlerin de uyguladığı tarzın dışında transfer faaliyeti yürütmek durumundayız. Önce eldeki kadroyu oturtmamız lazım. Yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı kadroda bir dağınıklık olmuş. Neyin ne olacağını hocamızla konuşarak ve oyuncularla konuşarak belirleyeceğiz. Trabzonspor Kulübü'nün şartlarına uyan ve bütçesine uygun transferleri yapmaya çalışacağız. Geçmişte olduğu gibi kulübün ödemelerini zorlaştıracak, sıkıntı oluşturacak oyuncular almayacağız. Yıldız oyuncular değil, ekip anlayışı olan bu kadroda yer alacak, birlikteliği sağlayacak oyuncularla birlikte hocamızın katkısıyla ve çalışmalarıyla ligde zirvede olmayacağı çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

"Sosa için resmi bir teklif gelmedi ama çalışma var" 
Sosa'nın Başakşehir'e transfer olacağı şeklinde çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Hacısalihoğlu, "Oyuncuların, menajerlerin bu yönde çalışmaları var. Kulübün ekonomik yönden yaşadığı sıkıntılar da ortada. Yapılan bu çalışmaları Trabzonspor'a öneri şeklinde getirmeye çalışıyorlar. Henüz kulübe resmi olarak gelmiş bir öneri yok. Yurt içi ve yurt dışı mutlaka bir çalışma vardır. Ama kulübe gelen resmi bir teklif yok" yanıtını verdi. 

Editör: Haber Merkezi