Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor, önümüzdeki yıl Avrupa'da mücadele edemeyecek. Bordo mavili kulübün eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, sürece ilişkin konuştu.

Hacısalihoğlu, UEFA'nın Türk takımlarına ayrımcılık yaptığını ifade ederken, "Trabzonspor'un durumu diğer takımlara örnek olmalı" dedi. Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Spor Tahkim Mahkemesi’nin bordo-mavililerin yaptığı itirazı reddetmesini değerlendirdi. Trabzonspor’un yaşadığı bu kötü durumun diğer kulüplere örnek olması gerektiğini anlatan Hacısalihoğlu, UEFA’nın diğer ülke takımlarına karşı daha toleranslı davrandığını savundu.

Radyospor’da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

-Başkan Ağaoğlu da dahil, birçok kişi CAS’tan Trabzonspor lehine bir karar çıkmasını bekliyordu. Ama olumsuz bir karar çıktı. Ret kararı için ne düşünüyorsunuz?

Bu karar çeşitli incelemeler ve itiraz sonucunda verildi. Aşağı yukarı buna benzer bir karar bence bekleniyordu. Hep bir umut da beraberinde yeşeriyordu. tabii ki. Maalesef kötü bir haber geldi. Avrupa’dan takımların itirazları ise kabul edildi. Buna dikkati çekmek isterim. Trabzonspor'un mali gereklilikleri yerine getirmeme durumu yoktur diyemeyiz.

 "Trabzonspor'un yaşadığı sıkıntı diğer kulüplere örnek olsun"

-Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntı diğer kulüpler için örnek midir gerçekten? Ya da diğer kulüpler kendilerine bu olumsuz durumdan ders çıkarır mı sizce?

2 sene önce de sıkıntıda olan kulüplerimiz vardı. Kulüplerin kaynak bulması, gelir elde etmesi, taraftarların bağış yapması gibi durumlar ülkemizde pek olamadığı için birçok kulüp sıkıntı yaşıyor. Madem ki UEFA’ya tabi bir faaliyet yürütüyoruz o zaman kriterlerine uymak zorundayız. Başka bir çaresi yok! Bu işin böyle gitmeyeceği kesindir. Trabzonspor’un yaşadığı sıkıntı, umarım Türkiye’deki diğer kulüplere örnek olur. Umarım kulüpler mali yapılarını düzenlerler. Önemsenmesi, önceklik olması gereken konu mali tabloların düzeltilmesidir.

Editör: Haber Merkezi