SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Turizmin bacasız sanayi olarak görüldüğü Trabzon’da mevcut turistik alan ve faaliyetlerin geliştirilmesi yönünde çalışmalara ihtiyaç doğdu. Uzungöl, Sümela Manastırı, Trabzon Müzesi, Sera Gölü gibi destinasyonların geçici sürelerle ziyaretçi ağırlayamaması turistleri alternatif alan arayışına yöneltti. Trabzon’daki meslek odaları bu arayışlara ithafen ekoturizm önerisinde bulunarak bunun kültürümüzü de yaygınlaştıracağını belirtti.

PROJEMİZ HAZIR
Çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten ekoturizm ile sürdürülebilir bir kalkınma oluşacağını vurgulayan TMMOB İç Mimarlar Odası Başkanı Muhittin İnce, “Trabzon’daki tarihi evlerin butik otellere dönüştürülmesiyle yeni destinasyonlar oluşturulmalı. Bizim de Tonya ilçesinde eskiden Rum nüfusunun yoğun olduğu Kumyatak Vadisi’ndeki 375 taş evin butik otellere dönüştürülmesine yönelik projemiz var” diye konuştu.

MUAZZAM FAALiYET
Ekoturizm faaliyetlerinin hem vatandaş için gelir kapısı olacağını hem de turizmin devamlılığını sağlayacağını ifade eden İnce, söz konusu projeyi sunmalarına rağmen harekete geçilmediğini kaydetti. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, Artvin Maçahel örneğini vererek, “Bizim de en büyük ihtiyaçlarımızdan birisi, muazzam bir turizm şekli. Biz de başlamalı ve kültürümüzü coğrafyamızı tanıtmalıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi