Trabzonspor taraftarının Trabzonspor’un yenmesini en çok istediği takımlardan biridir Eskişehirspor. Malum yıldan dolayı...
Aynı Trabzonspor taraftarından bir takım yapıp sahaya sürseydiniz ilk yarı Trabzonsporlu futbolculardan daha iyi mücadele ederlerdi!
 ***
Bordo-Mavili oyuncular yan ve geri pas yapmaktan başka hiçbir şey yapmadılar; düşük tempo futbolu aynen devam ediyor, isabetsiz pas oranı yüksek, mücadele sıfır.
Avrupa Fatihi Trabzonspor, Türkiye liglerinden bir takımla değil de İspanya’nın bir takımıyla oynadı sanki. Erkan Zengin Messi, Hürriyet bilmem kim?
 ***
Dalga dalga gelen takım Eskişehirspor, izleyen Trabzonspor.
Adrian ve Malouda kendi halinde, Colman eh işte, Zeki aldığı her topu gelişigüzel ileri vuruyor, Mustafa elinden geleni yapmaya çalışıyor, Olcan idare ediyor, Kadir “ben yeniyim” der gibi.
Ayakta kalan, inadına direnen Onur’dan başkası yalandı...
 ***
İkinci yarı bambaşka bir Trabzonspor vardı sahada. Soyunma odasında neler olmuşsa..!
İnsana sormazlar mı “Be kardeşim ilk yarı nerelerdeydiniz?”
En azından ilk yarıya oranla daha iyi mücadele ettiler, ayağa hızlı ve isabetli oynamaya çalıştılar.
Yeri gelmişken söyleyelim; Trabzonspor’un ilk yarıya oranla daha iyi oynamasının sebebi; başta Colman’ın oyuna ağırlığını koyması ve genç Kadir’in topla sakin ve ayağa oynayarak çıkmasındandır. Olcan’ın kendine koşu koridoru yaratması golü beraberinde getirdi, 74 dakika içerisinde ilk defa yapılan kanat organizasyonuydu bu. Malouda, Olcan, Henrique ve gol...
Henrique’nin de hakkını vermek gerekir; Boffin’in ilk pozisyonda topu çıkarmasından sonra kafasını ellerinin arasına almak yerine, topu takip edip kafayı yapıştırıp, kaleciyi yere yatırıp istirahat etmesini sağladı..!
 ***
Golden sonra Eskişehirspor risk alsa da Trabzonspor bunu değerlendiremedi. 
Trabzonspor dün gece Eskişehispor’u yenmişse, bunu her maçta olduğu gibi kalesinde devleşen Onur’a borçludur. Şu da var; karşılaşmanın son bölümünde kaleye girmekte olan topu çıkaran Bamba’yı da unutmamak gerekir.
 ***
Her ne kadar ilk yarı kötü oynayan Trabzonspor can sıkmış, moral bozmuş olsa da, ikinci yarı ilk yarıya oranla çok daha iyi oynayan Trabzonspor Limassol maçı öncesi hem moral, hem de umut verdi. 
E bize de “sıradaki gelsin “ demek düşer.