Beşiktaş yenilgisinin yaralarını sarmak için Manisa’da Akhisar’ın karşısına çıkan Trabzonspor, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonucun ardından haftayı altıncı sırada tamamlayan bordo-mavili ekip, böylelikle bana göre az olan, Rıza Çalımbay’a göre fazla olan Avrupa iddiasını da sürdürmüş oldu. Bilindiği üzere hafta arasında basının karşısına geçen Çalımbay, takımın Avrupa iddiasının sürdüğünü hatta şanslarının çok fazla olduğunu dile getirmişti.

Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Çalımbay bence elindeki imkanlar doğrultusunda iyi bir kadro sahaya sürdü.

Durica, Hubocan, Mustafa Akbaş, Kamil Ahmet gibi defans oyuncuların yokluğunda stoper bölgesinde görev alan Okay, hem defansif hem de hücum anlamında takıma müthiş katkı yaptı. Güzel oyununu attığı şık kafa golüyle de süsledi. Etkili performansıyla görev adamı olduğunu kanıtladı.

***

Orta alanda Sosa’nın gününde olmasını ve Onazi’nin çalışkanlığının yanı sıra Yusuf’un son dönemlerdeki etkisiz futboluna devam ettiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Kucka ile ilgili bir şey söylemiyorum bile, o adam nasıl Milan’da oynadı hala aklım almıyor… Neyse fazla kurcalamayalım.

İlk yarıda iki ekip de rakip kaleye gitmekte zorlandı. Zaman zaman heyecanlansak da son vuruşlardaki beceriksizlik oyunun seyir zevkini azalttı. Orta alanda kör döğüşü şeklinde bir maç izledik diyebilirim. Trabzonspor’un ilk yarıda kaleye tutan bir şutu olmadı diyordum ki uzatma anlarında Okay’ın golü geldi.

***

İkinci yarıda ise fırtına koptu. İlk yarının 45 dakikasında alamadığım heyecanı ikinci yarının ilk 5 dakikasında aldım. Öyle ki o 5 dakikadaki tempo maçın ilerleyen dakikalarında da vardı. Bu durum da maça oldukça renk kattı. İlk yarıya oranla ikinci yarıda daha çok pozisyona giren bordo-mavili ekip, ikinci golü bulmakta zorlandı. Ta ki 83’üncü dakikada Burak’ın golü gelene kadar. Bu golle rahatlayan Fırtına, iki dakika sonra N’doye’nin enfes golüyle farkı üçe çıkardı. Bu golde N’doye’nin golü gibi Burak’ın asisti de ayakta alkışlanacak cinstendi…

Son dakikada Onur’un hatasından gelen gol ise skoru tayin etti ve sahadan 3-1 galip ayrılan Trabzonspor, Beşiktaş yenilgisini de telafi etmiş oldu.

Bu arada perşembe günü gece saatlerinde olağanüstü kongreye gitme kararı alan Usta ve yönetimi bence doğru bir karar aldı. Yeni bir taze kana ihtiyaç vardı. Umarım yeni oluşacak yönetim bu markayı daha da yukarılara taşır.

***

Son olarak, Muharrem Usta’nın Akhisar maçı sonrası yaptığı açıklamalarında bir şey aklıma takıldı. 2010-2011 yılında kulüp borcunun 40 milyon Euro olduğunu hatırlatan Usta, “Ben de dahil tüm başkanlar çıksın ve yaptıkları borçları ödesin. Yeniden borç rakamını 40 milyon Euro’ya indirelim” dedi.

Peki sormazlar mı adama, Sayın Usta; “250 bin Euro yüzünden transfer yasağı getirdin, o kadar borcu nasıl kapatacaksın?” diye…