SONNOKTA SERVET ÖZKARA - Bordo-Mavililer’in efsane sol açığı İskender Günen, Trabzonspor’un en büyük sıkıntısının kenarlardan Abdulkadir dışında adam eksilten oyuncusunun olmaması olduğunu söyledi. Günen, “Ayrıca rakip az adamla geldiğinde bile son vuruşu yapan oyuncuya baskı yapılmaması takım olarak yetersizlik göstergesidir” dedi.

Konyaspor maçı hakkında neler söylersiniz?
Bence bu maç Trabzonspor açısından çok önemliydi ve mutlaka 3 puan alınması gereken bir maçtı. Zira galibiyet hem takım hem de taraftar için büyük bir moral olacaktı. Ancak bence teknik direktörden kaynaklanan yanlışlar ve son dakikada baraj ve kaleci hatasından yenen gol Trabzonspor’da yüksek hedefler için sağlıklı bir yapının olmadığını gösterdi.

Size göre yapılan ya da yapılmayanlar neydi?
Bir kere henüz 18. dakikada rakip 10 kişi kalınca, eksik kalan takıma karşı bir hamle yapmak zorunluluğu vardı. Bence Rıza Hoca, Okay-Onazi iki ön liberosundan birisini çıkarıp sahaya Hugo Rodallega’yı sürerek forvette Burak-Hugo ikilisine yer vermeliydi. Ayrıca bu ikilinin arkasında N'Doye ve Yusuf'u oynatırsan, ofansif anlamda daha fazla katkı yapan bir takım oluşur. Sürekli değişen ve savunma ağırlıklı oyunculardan oluşan orta saha takıma ofansif katkı yapamıyor.

Trabzonspor’da başka ne gibi sıkıntılar var?
Konyaspor’a karşı forma giyen oyunculara bakıyoruz, Abdülkadir dışında rakibin üzerine giden, adam eksilten,kenarlardan top kesen oyuncu yok. Nitekim Abdulkadir’in getirdiği toplarla Burak Yılmaz’ın girdiği iki net gol pozisyon buldu. Ancak. Oyuncu değişikliklerinden sonra bile Konyaspor 10 kişi olmasına rağmen golü buldu. Halledilmesi gereken bir başka sıkıntı da bu.

Fenerbahçe maçı için neler söylersiniz?
Trabzonspor ve taraftarı için Fenerbahçe maçlarının ayrı bir önemi vardır. Futbolcusu da taraftarı da bu maçlara bir başka motive olur. Zaaflarına rağmen bu bilinçle sahaya çıkacak bir Trabzonspor, taraftarının da desteğiyle bu maçı kazanabilir. Ancak özellikle taraftarımız artık tuzağa düşmemeli. Takımına destekten başka bir şey düşünmemeli. Futbolcusu da bu maçın camia için önemini bilip ona göre mücadele etmeli. Fenerbahçe ve Göztepe maçlarının kazanılması da zaaflarına karşın Trabzonspor’u sezon sonuna kadar zirvedeki takımların arasında tutar. 

Editör: Haber Merkezi