Passolig verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Süper Lig maçlarında 25 hafta sonunda toplam 2,9 milyon liralık bilet satışı gerçekleşirken, bu sayının geçen yıla oranla yüzde 45 arttığı tespit edildi. Elde edilen hâsılata kombine ve loca gelirleri dâhil edilmezken, geçen yılın rakamlarına bakıldığında 2 milyon liralık bilet satıldığı görüldü.  

Oynanan maçlar 25 hafta boyunca toplam 2 milyon 909 bin 503 seyirci tarafından izlenirken, maç başına düşen ortalama seyirci sayısı 12 bin 931 olarak gerçekleşti. Böylelikle, geçen yıla oranla seyirci ortalamasının 4 bin arttığı belirlendi.  

30 BİN BARAJINI İKİ TAKIM GEÇTİ 
Süper Lig’deki seyirci ortalamalarında 30 bin barajını iki takım geçti. Galatasaray kendi sahasında oynadığı 13 karşılaşmada 38 bin 885 taraftara oynarken, Beşiktaş Vodafone Park’ta çıktığı 12 karşılaşmada ortalama 33 bin 154 taraftara oynadı.   

TRABZONSPOR 20 BİN BARAJINI GEÇTİ 
Trabzonspor’un durumuna bakıldığında ise bordo-mavililer bu sezon kendi evlerinde oynadıkları karşılaşmada ortalama 20 bin barajını geçen takımlar arasında yer aldı. Trabzonspor’un yanı sıra 20 bin barajını geçen diğer takımlar ise Fenerbahçe ve Bursaspor oldu. 

Editör: Haber Merkezi