UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Trabzonspor, ilk maçında İspanya'nın başkenti Madrid'de Getafe'ye 1-0 mağlup oldu ve Avrupa'ya istediği gibi bir başlangıç yapamadı. 

Trabzonspor teknik direktör Ünal Karaman, 2 ayda neler değiştiği sorusuna, “Bir takımı oluşturan değişik karakterde oyuncular vardır. Herkes kendi işini yapar kendi görevini yapar. Ortaya da futbol gerçeği çıkar.

Futbol gerçeği içinde siz ileri taşıyabilecek, oyun kurgusu içinde orta saha katılımı sağlayacak mevcutta 3 oyuncunuzu kaybedince tabiki bir şey değişecek. Biz geçen sene oyun hattımızdan santraforuda saydığımızda 4 oyuncudan mahrumuz Bunlar hepsi topla süratle oyunculardı. Bu özellik bizi karşı kaleye daha kolay götürüyordu.

Belli bir yaşa oyun karakterini oluşturmuş oyuncuyu 2 - 23 hatfa da farklı bir karaktere büründüremezsiniz. Takım olmak böyle bir şey. Sakatlıklar, sakatlıkların sezon başında olabileceğini düşünerek yapılacak transferler.

Topla oynamaya müsait oyuncularla kadroya dönüştürüyor. O da ister istemez çeşitliliği azaltıyor. Tek başına farklı sorular içinde zaman kaybetmemek gerek. Bizi sonuca götürecek neler yapabiliriz onun hesabını yapacağız” dedi.

Sakatlıkların dışında sorun var mı sorusuna Karaman, “Bundan sonrası için çok fazla seçeceğimiz yok. Belki alt taraftan 2 - 3 arkadaşımızın katılımıyla en azından kadromuzu belli sayıya tamamlayacağız. Belki geçen seneki oyunumuz oynamayacağız ama belki sıkıcı oyun oynayacağız ama en azından sonuç almaya çalışacağız. Transfer dönemine kadar götürecek sağlıklı yapı içinde.

Bir oyuncunun hızı yoksa bir antrenman ile hız veremezsiniz. Bu bir silahtır. Hücumda çeşitlilik oluşturursanız ortaya gerçek çıkartırsınız. Biz o boyutta eksiğiz. Kısa dönem içinde Abdülkadir ve Ekuban’ın hızlanabilecek ve aynı zamanda rakibe hücum anlamında bilinmezlik ortaya koyacak çeşitlilik sunuyordu. O zaman orta sahamız katılıyordu. Savunmamız artıyordu. Ortaya oyun karakteri çıkıyordu. Rakibi zorlayıcı pozisyon olmayınca daha gidip gelen oyun oluyor. Orta sahamızın oyun grafiği azalıyor. Savunmamızın da dinlenmesi lazım. Bunları yapamayınca ortaya bu çıkıyor.

Küçük düzenlemelerle, geçen sene ki oyundan geri olmak kaydıyla bazı oyuncuların performansını üste çekerek devreye kadar gitmeye çalışacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi