Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve futbolcu Hüseyin Türkmen, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Basel karşılaşması öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Zor bir müsabaka oynayacaklarını belirten Teknik Direktör Ünal Karaman, “Hepiniz en az bizler kadar Trabzonspor gerçeğine yakınsınız. Dolayısıyla ülkemizde futbolun hangi durumda olduğunu, Trabzonspor’un hangi gerçeklik içerisinde olduğunu bizler kadar sizler de biliyorsunuz. Bu şartlar içerisinde geldik buraya. Her maç öncesi söylediğimizden çok farklı bir şey söylemeyeceğiz. Kadromuz yine harman yaptığımız bir kadro. Önce camiamız adına sonra ülkemiz adına vereceğimiz bir mücadele olacak. Bizim asla vazgeçmediğimiz bir şey mücadele. En iyi futbolumuzu oynamaya gayret göstereceğiz ve en iyi sonuçla ülkemize dönmeye gayret edeceğiz. Gruptaki puan durumuna baktığınızda kadro yapısına da baktığımızda işimizin zor olduğunu da biliyoruz ama asla pes edecek değiliz. Hangi kadroyla çıkarsak çıkalım, temsilde bir hataya düşmeden bütün futbol gerçekliğimizle o mücadeleyi vereceğiz. Umarım iyi bir mücadele ve iyi bir skorla ülkemize döneriz” dedi.

Bir basın mensubunun Basel maçının önemine yönelik sorusu üzerine Teknik Direktör Ünal Karaman, “Basel maçının önemini ve anlamını siz de biliyorsunuz, buradaki tüm arkadaşlarımız da biliyor. Ben konuşmamın başında en az bizler kadar, sizler de gerekli bilgilere sahipsiniz derken bunu kast ediyordum. Yine de bir kez daha ifade edeyim. Biz hiçbir zaman yaşadığımız sıkıntıları dışarıyla paylaşmadık. Kendi içimizde, kendimiz çözmeye gayret ettik. En azından sizler tarafından, bizlere uzak insanlara bizim gerçeğimizi aktarma noktasında sorumluluk düştüğünü düşünüyorum. Ligde en fazla Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ve Lig maçı oynayan takım bizim takımımız. En çok sakatlıklarla uğraşan takım da bizim takımımız. Bunların ötesinde hangi platform olursa olsun önce gençlerimize ve kendi çocuklarımıza güvenerek her fırsatta büyük bir memnuniyetle ifade ettiğim biçimde büyük bir sahiplenmeyle birbirine sahip çıkan bir futbolcu grubu olarak en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. En azından samimi bir biçimde bu gayretin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Siz dışardan ne şekilde görmek isterseniz o şekilde değerlendirebilirsiniz. Şartlar ne olursa olsun biz teslim olmadan, gençlerimizle veya 19 yaş oyuncularımızla sahaya çıkabiliriz. Antrenman eksiği olan ama aramıza katılmış arkadaşlarımızla da çıkabiliriz. Şartlar ne olursa olsun asla teslim olmayacağız, teslim olan bir takım olmayacağız. Zaten bu bizim karakterimizle bağdaşan bir durum değil. Pereira ve Novak’ın sakatlık problem vardı, Sturridge ve Kamil Ahmet son maçta ufak rahatsızlıklar yaşadılar. Onları saymadığınız takdirde Sosa’yı, Obi Mikel’i, Nwakame ve Sörloth’u değerlendirebilirsiniz. O kadar da bu kulübün lüksü olsun. Bu oyunculara sezon başından beri o kadar yüklendik. Yüklenmek tek başına sadece müsabaka değildir, siz oyuncularınıza bu müsabakayı yaşayın diyorsunuz. Zihinsel ve fiziksel olarak o maçın verdiği tahribatla bu maçı unutun ve bir sonraki maça hazırlanın diyorsunuz. Bunu ancak yaşayanlar ve işin içerisinde olanlar bilir. İşin içinde olup da işine gelenler anlıyor, işine gelmeyenler de zaten istediği şekilde yorumlayabiliyor. Yarınki maça hangi kadroyla çıkarsak çıkalım en iyi temsili yapacağız ve en iyi mücadeleyle en iyi sonucu almaya gayret göstereceğiz. Sonucu hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Yarın oynanacak olan müsabakadan en iyi sonuçla dönmek istediğimizi belirten Hüseyin Türkmen ise “Bugün grubumuzun son maçını oynamak için geldik. Bu maç için elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Gruptaki durumun farkındayız, sonuncuyuz ama biz sahaya her zaman en iyisini verebilmek için çıkıyoruz. Kim olursa olsun, hangi kadroyla çıkarsak çıkalım, en küçüğünden en büyüğüne kadar bu mücadelenin farkındayız. Yarın da en iyi sonuçla ülkemize dönmek istiyoruz. Trabzonspor camiası Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır gibi isimleri her zaman duyacaktır. Bizden sonra her sezondan sonra inanıyorum ki yeni çocuklar gelecektir. Her sezon boyunca en iyisini vermek için oyuncular gelecektir. Belki bizden çok daha iyi olacaklar, tek sezonda takıma adapte olup hiç zorlanmadan direkt oynayacak oyuncular olacak. Bugün UEFA Avrupa Ligi oynuyoruz, iki yıl önce hangimiz tahmin edebilirdik ki. Beş yıl önce Abdurrahim Dursun ile aynı odada kalıyorduk, beş yıl önce bana bugünü tarif etseydiler gülerdim kesinlikle. Biz hepimiz o zorlukları yaşayarak bugünlere geldiğimiz için en iyi isimler olarak karşınıza çıkıyoruz. Serkan Asan olsun, Abdurrahim Dursun olsun, Kerem ve Behlül geliyor. Artık daha güçlü bir biçimde aramıza geliyor ve gelmeye de devam edecekler” dedi.

Editör: Haber Merkezi