Önce şunu söyleyeyim; Beşiktaş karşısında iki puan kaybedildi diye hemen karalar bağlamayalım.

Trabzonspor doğru yolda bu net.

Kimse endişe etmesin, Trabzonspor bu oyun mantığını koruduğu, pes etmediği, takımdaşlık ruhunu bozmadığı sürece daha iyi yerlere gelecektir.

Dün akşamki maç iki takım içinde 6 puan değeri taşıyordu. Kazanan bir adım öne geçecekti.

Kağıt üzerinde birçok hesaplar yapıldı. Ama futbol kağıt üzerinde oynanmıyordu.

Trabzonspor, Beşiktaş karşısına müthiş bir özgüvele çıktı. Maça iyi başladı. Beşiktaş taraftarının oluşturduğu ambiyansa rağmen maça ağırlığını koydu. İlk 30 dakika etkili oldu pozisyonlar buldu Bordo-Mavililer. Beşiktaş da ara ara geldi ancak Trabzonspor, özellikle Hüseyin’in kafa vuruşunda ve Nwakaeme’nin direkten dönen şutlarında bu dakikalar içerisinde gole en fazla yaklaşan takımdı. Nitekim 45.dakikada Sosa’nın muhteşem asistiyle Rodallega sahneye çıktı ve Kartal’ı avladı.

Bu golle soyunma odasına giren Trabzonspor, ikinci yarıya da müthiş başladı. Maçın ilk yarısının şanssız ismi Nwakaeme’nin harika golüyle fark ikiye çıktı.

Ama dedikya futbol bu...

Ne olduysa o gol sonrası ve Sosa’nın 64.dakika sakatlanması sonrası oldu.

Beşiktaş’ta Caner ve Gökhan’ın oyuna girmesi de Siyah-Beyazlı takıma sanki can getirdi.

Üst üste ataklar geliştiren taraf Beşiktaş oldu. Trabzonspor çok zorlu dakikalar geçirdi. Kalede Uğurcan gününde olmasa belki de skor çok farklı bir şekilde Trabzonspor’un aleyhine dönebilirdi.

Orta sahada direnç kaybedilince ve hücumda top tutamayınca Bordo-Mavili takım sıkıntı çekti.

Buna rağmen son bölümde 3-1’i yapabilirdi Trabzonspor. Batuhan’ın yavaş davranması ve ardından kaybedilen top maçın kırılma anlarından biriydi. 90+6’da yenilen gole denilecek tek şey, Ünal hocanın da dediği gibi ‘o dakikada gol yemeyeceksin.’ Bu arada Adriano’nun Trabzonspor’un 2-1 önde girdiği son dakikalarda Amiri’ye yaptığı harekete hakemin kırmızı kart göstermesi gerektiğini düşünüyorum ama kendisi kart dahi vermedi.

Sonuç olarak Trabzonspor dün akşam bizlere yine büyük bir heyecan yaşattı. Galibiyeti kaçıran taraf olduk. Sosa oyunda kalabilseydi maç farklı olurdu. Ama yine de başta da dediğim gibi bu puan kaybına rağmen karamsarlığa bürünmeyelim. Takım iyi yolda.