Her maçın başka bir önem ve de başka bir heyecanı vardır. Sonuçlarından özel bir maç da olsa bir sonraki maçın aynası niteliğindedir. Trabzonspor sahasında konuk ettiği Krasnodar karşısında oyunun ilk başlarında rakibin direncini kıramayınca rakip Trabzonspor’dan daha fazla pozisyon üreterek kalemize gelendi.

İlk yarıda daha tehlikeli pozisyon üreten takım olarak bakıldığında Krasnodar’ın pas yüzdesi ve oyun disiplinine bağlılığı önde görüldü. Trabzonspor rakibin ataklarını aynı tempoda cevap vermiş olsa da yine bir handikabıdır ki Bordo- Mavililer atağa kalktığı zaman daha doğrusu hızlı ataklarında kaptırdığı toplar o kadar fazlaydı ki atak geliştirip baskı kurarken yapılan bir pas hatası baskı yiyen takım görünümündeydik.

İlk yarı onlar geldiler bizler gittik. Yakaladığımız pozisyonları gole çeviremedik ama yine de önümüzde yerli yerinde uzun paslarla sahanın her tarafını kullanan bir Krasnodar vardı. İkinci yarı başlarken rakip ilk 4 dakikada üç kez kalemize geldi ve de aradığı golü buldu. Tabi ki bu Rus ekibine büyük bir avantaj sağladı. 50.dakikadan sonra oyunu seyri birden bire değişti. Rakip oyun disiplinine bağlı bir şekilde mücadele ederken Trabzonspor ise bireysel futbolu kabul edercesine tüm ümitlerini skorer oyuncularının ataklarına bağladı. Yani oyun disiplininden kopuldu.

Rakip topu koştururken biz futbolcularımızı koşturduk. Buna rağmen Trabzonspor 5- 6 kez rakipten pozisyon kapsa da bir türlü gole ulaşamadı. Bazen bir takım kazanma arzusunu ne kadar önde tutarsa tutsun olmayınca olmuyor ve de olmadı. Yani Trabzonspor yapmış olduğu ataklarda da bazı pozisyonlarda rakipten dönen toplara bir türlü sahip olamadı. Sonuçlarında Krasnodar’ın kaptırdıkları bize atak olarak döndü. Yani anlayamadığım bir konuda var ki tüm takım üzerinde bir heyecan bir tedirginlik hasıl oldu ki nedenini anlamak mümkün değil. Biraz oyunu soğutup daha serin kanlı olarak rakiple mücadele edebilirdik. Tabi ki oyun disiplininden kopuş stresi tetikledi. Sonucunda rakip haklı bir galibiyet aldı. Trabzonspor’un da kupadaki hayalleri mucizelere kaldı. Aslında yenebilirdik de. İşte rakibe maçı kazandıran deplasmanda attığı o ilk goldü. Sonuç olarak yenildik.