UEFA, finansal hükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzonspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi. Spor Hukukçusu Avukat Emin Özkurt süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Özkurt "UEFA tarafından bugün kamuoyuna duyurulan ceza Trabzospor'un UEFA ile 20 Mayıs 2016'da yaptığı anlaşmanın şartlarını ihlal etmesine dayanadırılmıştır. Özellikle de 2019 Finansal senesinin ve 2019 finansal tablonlarındaki uyumsuzluk nedeniyle bu ceza verildi. Bu cezanın sonucu olarak UEFA, önümüzdeki 2 sene içerisinde katılmaya hak kazanacağı ilk UEFA müsabakasından Trabzonspor'u men etmiştir. Dolayısıyla Trabzonspor bu seneyi matematiksel olarak ilk 5'te bitirmeyi neredeyse garantilediği için şampiyon olsa dahi karar değişmezse Avrupa kupalarına katılamayacaktır." ifadelerini kullandı

"KARARIN DEĞİŞMESİ MÜMKÜNDÜR"
Bu kararının değişmesinin mümkün olduğunu söyleyen Emin Özkurt,  "Bu karar kesin ve nihai değildir. Trabzonspor eğer güçlü ve doğru bir hukuki savunmayla CAS'nın önüne gider ve UEFA'nın aldığı kararın yanlış olduğunu finansal veriler ve hukuki savunmasıyla gösterebilirse CAS'ın bu kararı kaldırma yetkisi ve hakkı vardır." diye konuştu. 

Emin Özkurt ayrıca, "CAS'ın bu dosya ile alakalı olarak hızlandırılmış bir yargılama yürütmesi söz konusu olabilir ve Trabzonspor ile ilgili nihai kararı Türk spor kamuoyu CAS'ın bu nihai kararını Ağustos ortası gibi görme imkanı söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı. 

(FutbolArena)

Editör: Haber Merkezi