Trabzonspor’un Başakşehir maçında hakem Halil Umut Meler tarafından katledilmesinin yankıları sürüyor. Bordo- Mavili ekibin şampiyonluk yolunda en kritik maçında bir çok hataya imza atarak görevini eksiksiz yerine getiren Meler’in futbolun sahada oynanmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu sezon hem sahada maç yöneten Halil Umut Meler, Mete Kalkavan ve Yaşar Kemal Uğurlu ile birlikte masa başında VAR’da görev yapan Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un gazabına uğrayan Trabzonspor’a adeta operasyon çekildi.

2010-2011 sezonunda olduğu gibi kirli ellerin bu dönem iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor’u durdurma hamleleri de başarılı oldu. Başakşehir yenilgisiyle birlikte şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara alan Bordo-Mavililer’in MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun başını çektiği ekibe kurban edilmesi Trabzonspor taraftarlarını da isyan noktasına getirdi. Bordo-Mavililer lime lime doğrandığı dönemde ise MHK’da görev yapan Trabzonspor’un hakkını hukukunu savunamayan Trabzon’u temsilen o koltukta oturan Ali Can Lakot ta bu tepkilerden nasibini aldı.

Bordo-Mavili taraftarlar Lakot’a yönelik, “Trabzonspor’a yapılan bu operasyona neden sessiz kalıyorsun, sesini çıkarmıyorsun. Eğer Trabzonspor’un hakkını koruyamıyor ve savunamıyorsan o koltukta oturma” diyerek isyanlarını dile getiriyor. Evet.. Bu sezon Trabzonspor’u bataklığa çekmeye çalışanlara diyeceğimiz o ki: Siz zaten baştan aşağıya kadar pisliğe battınız. Asla arınamazsınız. Mimlendiniz bu lekeyi üzerinizden atamazsınız. Cebindeki son parasını verip maça gelen taraftarların da ahından kurtulamazsınız.

KONUŞMALARINI YAYINLAYIN
Hakem hatalarının minimum seviye indirilmesi için devreye sokulan VAR uygulamasına rağmen hataların daha da artması sabırları taşırdı. Tartışmalı pozisyonlara rağmen, maçın orta hakemi ile VAR odasında bulunan hakemlerin bariz pozisyonlarda verdikleri kararlar şaşırtıyor. Özellikle Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmasında Trabzonspor aleyhine tam 11 hatalı karar veren hakem Halil Umut Meler, maçın kaderine etki edecek net 3 pozisyon için VAR'a bile gitmedi. İşte bu durumda hakem ile VAR odası arasında nasıl bir konuşma olduğu ise merak konusu oldu. Hollanda'da oynanan ve 4-4 biten Ajax - Heerenveen karşılaşmasında kritik bir pozisyon yaşandı. Tartışmalı pozisyon sonrası maçın hakemi ile VAR hakemleri arasındaki dialoglar yayınlanarak, akıllarda soru işareti kalmaması sağlanmış oldu. Aynı uygulamanın Türkiye’de de hayata geçirilmesi ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi istendi.

Editör: Haber Merkezi