FİFA ONU YERE GÖĞE SIĞDIRAMAMIŞTI

Muhammet Demir… Trabzon’un Araklı ilçesinde doğup, babasının işleri nedeniyle henüz 5 yaşında Ereğli’ye yerleşen bir dönemlerin FİFA tarafından, “Geleceğin en önemli 20 futbolcusundan biri olacak” dediği ancak bugün kaybolmaya yüz tutan bir yetenek… Bursaspor altyapısında oynarken, keşfedilen ve U15 milli takımından başlayıp, kesintisiz olarak A milli takıma kadar yükseldiğinde, böyle bir ismi Bordo-Mavililerin niçin renklerine katmadığı sorgulanıyordu. Muhammet U15 milli takımında 3 maçta 3 gol atıp, U16 milli takımına terfi ettiğinde de 6 maçta 5 golle dikkatleri üzerine çekmişti. Muhammet Demir, U17 milli takımında ise şaha kalkmıştı. Tam 21 maç oynayıp, 19 gol atan bu genç yetenek aynı zamanda U17 Milli takımlar Dünya Kupası’nda da gol kralı olduğunda FİFA’nın geleceğin yıldızı olarak belirlediği isimdi.

MİLLİ TAKIMLARDA GOL MANİKESİ GİBİYOİ

Trabzon kökenli genç futbolcu Muhammet Demir, U18 Milli takımında 4 maçta 4 gol atıp, hemen U19 milli takımına çıkış yaparken, burada da 15 maçta rakip fileleri tam 13 kez havalandırmıştı. Hemen U21 milli takımına davet edildi ve yaşı henüz 18’di. Muhammet burada da 5 maçta 2 gol atarak, gol için yaratıldığını göstermişti. İki ayağıyla da gol atabiliyor, kafasını inanılmaz kullanıyor, kuvvetli, dripling yetenekleri olan, uzaktan şutlarıyla rakip kalecilerin korkulu rüyası olan Muhammet Demir, Trabzonspor tarafından da istendiği bir dönemde, Ümit Milli takımdan hocası Tolunay Kafkas’ı kıramayarak Gaziantepspor’u tercih etmişti. Genç Muhammet, henüz 18 yaşında Kırmızı-Siyahlı formayı giymeye başlamış ve futboluyla herkesi kendine hayran bırakmıştı. Ancak bu başarılı dönemde ciddi bir sakatlık geçirmişti.

BÜYÜK UMUTLARLA TRABZONSPOR’A GELDİ

Sakatlığının ardından düzelip yeniden sahalarda boy göstermiş, Gaziantepspor’daki yüksek performansı, Fatih Terim’in de dikkatini çekmiş ve bu ismi 21 yaşındayken A Milli takıma çağırmış, 2 kez de forma vermişti. Muhammet 3 büyüklerin de gözdesiydi ancak kulübü bırakmaya niyetli değildi. Yine sakatlık geçirdi. Bu sakatlık yakasını bir türlü bırakmadı fakat yine ayağa kalktı. Muhammet bu kez doğduğu memleketinin takımı Trabzonspor tarafından istenmişti. Gaziantepspor kurmaylarına, “Memleketimin takımına, gönül verdiğim Bordo-Mavi renklere gitmek istiyorum” dedi. Geçen sezonun devre arasında büyük beklentilerle Trabzonspor’a transfer edilen 24 yaşındaki genç oyuncu Muhammet Demir, ilk maçlarda çok başarılı gözükmesine karşın, takımın da olumsuz gidişiyle inişe geçmiş ve bir anda gözden düşmüştü.

GAZİANTEPSPOR’DA DA GÖZDEN DÜŞTÜ

Türk futbolunda özellikle 20 yaşına kadar geleceğin en önemli golcüsü olarak kabul edilen, milli takımların tüm kategorilerinde 56 kez forma giyip, tam 46 gol atarak büyük sükse yapan, adeta gol makinesi olarak kabul edilen Muhammet Demir, sezon başında göreve gelen Ersun Yanal  döneminde de   bir türlü bekleneni veremeyince  eski takımı Gaziantepspor’a kiralık olarak gönderildi. İlk maçlarda burada forma giyen Muhammet Demir, öz güvenini ve eski özelliklerini adeta kaybetmişçesine Gaziantepspor’da da bir türlü beklentileri karşılayamadı. Bu takımda kaptan olarak sahaya çıkmasına rağmen gol orucunu sürdürdü ve şimdi artık bu takımda da forma giyememenin acısını yaşıyor. Muhammet’in bu inanılmaz düşüşü, tüm genç futbolcular açısından ders kabul edilmesi gerektiği dile getirildi.

Editör: Haber Merkezi