Liderlik için ki haftadır önemli fırsatlar eline geçiriyor Trabzonspor. Hadi Başakşehir kadro yapısıyla oyun tarzıyla, bu ligin kaliteli ekiplerinden biri ve puan kaybı normal diyebiliriz. Ama kimse bana Göztepespor karşısında alınan yenilgiyi izah dahi edemez. Hemde sahanızda bu mağlubiyeti alıyorsanız.

Bu ligde hiçbir takımı küçümsememelisiniz. Eğer hafife alırsanız cezayı yersiniz. Ancak bir gerçeği de göz ardı etmemek gerek. Göztepespor’a bakıyorum geçen hafta hemde 12. sırada yer alan Kasımpaşa’dan evinde 4 yemiş. Sen zirve hesapları yapıyorsun ve Göztepe karşısında futbol adına hiçbir şey ortaya koyamıyorsun. Sakatlıkların çok oluşu bahanelerini duymaktan artık gına geldi. Bir kere oyuncu tercihi Karaman’ın maçın ilk yarıda tıkanacağı yönünde sinyali fazlasıyla bize verdi. Hosseini’yi ve Kamil Ahmet’i yedek soyundurup, Fernandes’i ve Ahmet Canbaz’ı sahaya sürmek Trabzonspor’un önemli handikaplarından biriydi.

Her zaman bıkmadan usanmadan avazımızın çıktığı kadar bağrıyoruz, kadro istikrarı başarının kilit noktası olduğunu. Nedense Ünal hoca dama taşı gibi oyuncularını bir oraya bir buraya yerleştiriyor. İster istemez takımında bu durum kimyası bozuyor. Göztepespor karşısında ayakta duracak bir tek oyuncu şuraya yazamam. Hele ikinci yarıda oyuna dahil olan ve Karaman’ın bile tahammül edemeyip ‘senin yerin benim yanım’ diyerek tekrar kenara alınan Donis Avdijaj takımın el freni gibiydi. Bir oyuncu hiç mi olumlu hareket yapmaz, takımı için faydalı bir işe imza atmaz. Kimse kusura bakmasın Donis Avdijaj bu takımın oyuncusu değil. Bende kör değilim! Tabii ki sadece Kosovalı oyuncuya yenilgi ihalesini yıkmak olmaz çünkü takımın neresinden tutsan yıkılır bir vaziyetteydi. Bir Pereira bir de Yusuf Sarı’da kıpırdamalar vardı. Onlarda topu rakip oyun alanına taşımak için iyi niyetli mücadelelerini ortaya koyması da gözlerden kaçmadı. Nwakaeme’de inanılmaz bir düşüş var. Takıma katkı anlamında beklentileri Nijeryalı oyuncu nedense karşılayamıyor. Geçen sezonki Nwakaeme’nin yanından bile performansı geçemiyor. Görüntü o ki Trabzonspor’da etkili ayaklar durunca çark dönmüyor. Zaten takımın bir oyun kimliği yok. Ne oynadığı belli değil. Dolayısıyla kişisel becerisiyle birileri ortaya çıkacak takımı sırtlayacak. İşte bunların başında Sosa ve Nwakaeme geliyor zaman zaman ise Sörloth. Üç oyuncu dün sahada varlığı yokluğu belli olmayınca Göztepespor elini kolunu sallayarak 3 puanı alıp gitti.

Birkaç kelime de hakem Fırat Aydınus’a söylemeden dükkanı kapatmayalım. Sörloth’un pozisyonu geçen sezon Galatasaray maçındaki Ekuban’ın bileğine basılması pozisyonu ile birebir. İki oyuncunun da rakipleri tarafından bileklerine bariz bir şekilde basılırken Galatasaray maçı hakemi Ümit Öztürk VAR’a gitmesina rağmen penaltıyı vermedi. Fırat Aydınus oraya gitmeyi bile tenezzül etmedi. Buz gibi penaltıyı Aydınus vermeyerek maçın bir nevi gidişatına etki etti. Ha Trabzonspor bu futbolla kazanır mıydı o da muamma. Ama siz adalet sahada dağıtacaksınız gerisi ise takımlara kalmış bir şey. Ne yazık ki Fırat Aydınuz adalet dağıtmaktan uzak bir profil çizdi. Artık iş Trabzonspor yönetiminde. Bu taraftarların hakkını yedirmeyin yeter.