Anthony Nwakaeme namı değer Tonydinho.. Başta Yeni Malatya maçını bir kenara bırakıp bu oyuncunun hakkını teslim etmekte fayda var. Bir şehri peşinden büyük bir aşkla sürükleyen Trabzonspor’a son haftalarda yaptığı inanılmaz katkının hatırına Nwakaeme için bir şeyler yazmanın vaktidir.

Tamam, takım iyi şeyler ortaya koyuyor. Ünal Karaman artık oyunu iyi okuyup, maç içerisinde rakibi çözümleyebiliyor. Ama Nwakaeme’ye ne demeli? Umutların bittiği anda sahneye çıkıyor, kendisine biçilen rolün hakkını layıkıyla veriyor.

Atıyor, attırıyor bir futbolcudan beklenenden fazlasını ortaya koyuyor. Yani takımı sırtlıyor, gidiyor. Bize de Nijeryalı futbolcuyu Bordo-Mavili renklere kazandırandan Allah razı olsun demekten başka bir şey düşmüyor. Ligdeki toplam gol ve asist sayısını 19'a yükseltti ve sözleşmesi gereği 100 bin Euro'yu almaya hak kazanmış Nwakaeme. Ben biraz daha ileri gideyim.

Trabzonspor taraftarlarının son 5 maçta yüzünün gülmesinde en büyük pay sahibi olan, yıllar sonra Avrupa kupalarına büyük ölçüde katılmasına önemli katkıda bulunan sana 200 bin Euro veren yönetime bile ancak teşekkür edilir. Yok kulüp darboğazdaymış çığırtkanlığını da kimse sana karşı yapamaz o hakkı kendinde bulamaz. Unutmadık Trabzonspor’un milyon Euroların boşa uçup gittiği günleri. Unutmadık topa dahi vurmadan milyon Euroları cebine indirip giden futbolcuyum diyen çürük yumurtaları. Mevcut yönetim kulübü hala o enkazın altından kaldırmanın uğraşını veriyor.

Trabzonspor için yüreğini ortaya koyan bir oyuncu var, onun adı da Anthony Nwakaeme yani namı değer Tonydinho. Trabzonspor’un kara elmasına selam, yolu açık olsun. Koçum benim o para sana ananın ak sütü gibi helal olsun.

Maça gelecek olursak...Malatya maçına istekli başlayan Trabzonspor’da Hüseyin ve Hosseini’nin uyuduğu anda Ömer’in golüyle geriye düştü Karadeniz ekibi. Ancak bu gol takımı demorilize etmedi. Kazanma açlığının verdiği hırsla rakibin üzerine üzerine gitti Bordo-Mavili takım. Yine her zaman olduğu gibi Nwakaeme sahneye çıktı ve skoru eşitledi. Ünal Karaman’a ayrı bir parantez açmak gerek. Son haftalardaki sihirli dokunuşlarına bir yenisini daha ekleyerek Yusuf’un yerine Rodallega’yı oyuna alması akıllıca bir işti. Rodallega’nın harika kafa vuruşu ile gelen zafer Fenerbahçe maçı öncesi süper bir moral oldu. Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe’yi bu kez Kadıköy’de yıkacak umudu Ünal Karaman ve talebeleri bana veriyor.