Trabzonspor-Yeni Malatya maçının ilk 25 dakikalık periyotunda Bordo-Mavililer adına oyun kurgusuna değişik bir anlayış hakimdi.

Bu periyot içerisinde oyunu bireysel oynamaya yönelten bir Trabzonspor varken her geçen dakikanın anlamını bilen Malatyaspor kendi alanında oyunu karşılayıp ikili mücadelelerde de Trabzonspor’da bir adım önde idi.

Hızlı çıkışlarla tehlikeli atak geliştiren bir konuk takım izledik. Daha doğrusu Trabzonspor oyunun temposunu yükseltemeyince, Fırtına değil de rüzgar olarak kaldı.

Çabuk oyunla rakibi hataya zorlayamayınca haliyle Malatyaspor iyi oynamasa da öncelikle arzu ettiği bir puana kavuşma mücadelesi görünümündeydi. Bu dakikalarda golü de bulunca haliyle direnç de artmış oldu.

Önemli bir avantaj yakaladı. Yakalamasına ama Trabzonspor hemen Nwakaeme ile golü bulunca oyunun şekli değişti. İki takım da ilk yarıda birbirlerinin gardını düşüremedi, oyun üstünlüklerini kabullendiremediler.

İkinci yarının ilk dakikaları birinci devrenin ezberi misali alan savunmasında Malatyaspor önde göründü.

Bir de geriye dönük Trabzonspor karşısında pas yüzdelerini arttıran Malatyaspor maçın belli bölümlerinde bloklar arasında al-ver paslarında pek de zorluk yaşamadı.

Maçın gidişatına bakıldığında her iki takım için de gidişat değişebilirdi.

Oyunu soğutan Malatyaspor lakin oyunun ritmini artırmamakta kararlı bir Trabzonspor vardı. Kazanma arzusu olmayınca ne yaparsak yapalım skorbord lehinize değişmez.

Mücadele olarak bir antrenman havasında geçen maçta bir anda Rodallega’nın mükemmel golüyle Trabzonspor 2-1’i yakaladı.

Her maçın hikayesi farklı olduğuna göre bu maçın da havası böyleydi.

Önemli olan yenmekti.

Trabzonspor önce esemedi yani rüzgar gibi...

Son 20 dakika Fırtına olduğunu hatırladı.

Böyle olunca da skorbord değişti.

Bu süreçte önemli olan 3 puandı

Onu da almasını bildi.